video

Thomas Dekker en Bioracer werken samen aan werelduurrecordpoging

Onderdelen & Accessoires

Thomas Dekker en Bioracer werken samen aan werelduurrecordpoging

Thomas Dekker gaat a.s. woensdag 25 februari proberen proberen het werelduurrecord te verbeteren in Aguascalientes, Mexico. Samen met Bioracer is een op maat en speciaal ontwikkeld Speedmaster TT pak gemaakt. In dit filmpje is te zien hoe het Speedmaster pak werd ontwikkeld voor de Olympische Spelen in Londen.

Bioracer’s onderzoek naar de optimalisatie van de aerodynamische fietspositie heeft er de wielerwereld duidelijk attent op gemaakt dat kleding de meest bepalende factor is in de aerodynamica van de renner. Dit is belangrijk, want zeventig procent van de aerodynamische weerstand wordt veroorzaakt door het lichaam van de renner.
Het Speedmaster pak, met zijn karakteristieke aerodynamische inlegstukken in Speedstripe weefsel, werd origineel ontwikkeld voor de Olympische Spelen in Londen. Het pak wordt doorlopend verder ontwikkeld. Nieuwe stiksels, patronen en weefsels werden door de jaren heen geïntroduceerd. Het Speedmaster pak, dat nu aan zijn vierde versie toe is, wordt nog steeds gezien als de referentie in snelheidspakken door professionele renners, teams en tijdritrenners. Talrijke weefsels werden apart getest, en na verschillende windtunnel- en CFD-tests werden de eerste prototypes gemaakt. Vele uren in de windtunnel later werden vier verschillende modellen voor vier verschillende types wedstrijden (tijdritten, wegwedstrijden, piste en triatlon) geselecteerd.

Video

Reageer op dit artikel