video

Superlicht zadel van Selle San Marco

Onderdelen & Accessoires

Superlicht zadel van Selle San Marco
Edwin Verduin bij de nieuwe Selle San Marco Era zadellijn, die in twaalf versies op de markt komt met een standaardprijs voor alle versies van 55 euro.

Selle San Marco heeft een superlicht zadel ontwikkeld met de Aspide Superleggera. Het hele zadel wordt door één persoon gefabriceerd, zoals in het filmpje is te zien. Het topmodel weegt slechts 103 gram. Dit is de versie met carbon brug en carbon schaal.

Het hele zadel bestaat uit vier onderdelen, een carbon brug, schaal, pebax foam en een kunststof dek. Het foam is heel erg licht. “Het is een ontwikkeling die afkomstig is uit de hardloopwereld,” vertelt Edwin Verduin van Verduin Agency. “Een doorontwikkeling op eva foam, maar lichter en met meer demping. Bovendien is het memory foam.” Het dek is niet gestikt maar gelast. Het topmodel kost € 350,-.

Versie met carbon-nylon schaal

Er is een goedkopere versie van de Aspide die € 199,- kost. In deze versie is de carbon schaal vervangen door een carbon-nylon schaal en weegt het zadel daardoor iets zwaarder, namelijk 121 gram.

Video

Reageer op dit artikel