video

60 wielrenners op Shimano Ultegra D12 fiets tijdens Amstel Gold Race

Onderdelen & Accessoires

Tijdens de afgelopen Amstel Gold Race 2012 hebben bijna 60 fietsliefhebbers in de Tourversie kennisgemaakt met elektronisch schakelen van Shimano Ultegra Di2. De deelnemers konden beschikken over een groene Di2 fiets. Zo konden ze de voordelen van elektronisch schakelen ontdekken.

60 wielrenners op Shimano Ultegra D12 fiets tijdens Amstel Gold Race

 

NUNSPEET – Tijdens de afgelopen Amstel Gold Race 2012 hebben bijna 60 fietsliefhebbers in de Tourversie kennisgemaakt met elektronisch schakelen van Shimano Ultegra Di2. De deelnemers konden beschikken over een groene Di2 fiets. Zo konden ze de voordelen van elektronisch schakelen ontdekken.

Na afloop kreeg Shimano meerdere enthousiaste reacties binnen. Een tester zei over Di2: “Zelfs in een staande klim kon ik eenvoudig schakelen zonder dat ik mijn kadans verloor, dat moet ik op mijn eigen fiets niet proberen.”

Di2 inschrijvingen nagenoeg vol

Dit wielerseizoen is Shimano met de Di2 tour op verschillende toertochten aanwezig om fietsers Ultegra Di2 te laten ervaren. De inschrijvingen zitten nagenoeg vol, maar op de Di2 stand kan een fiets op de roller worden getest. De groene Ultegra Di2 testfiets kan ook bij één van de 130 Ultegra Di2 dealers in de Benelux worden geprobeerd,

De voordelen van Di2 (Digital Integrated Intelligence) zijn volgens Eric Stokker, Marketing Communication Office rvan Shimano, duidelijk voor iedereen die het heeft getest: “Het schakelen gaat makkelijker en sneller door het aanraken van de shift-knoppen en door de automatische bijstelling van de voorderailleur loopt de ketting altijd vrij. ‘Control is at the tip of your fingers.’”

Video

Reageer op dit artikel