nieuws

Verkeersminister, VVN en Lezyne starten landelijke fietsverlichtingscampagne

Onderdelen & Accessoires 546

Verkeersminister, VVN en Lezyne starten landelijke fietsverlichtingscampagne

Samen met verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen gaven Lezyne en Veilig Verkeer Nederland vorige week het startschot voor de landelijke fietsverlichtingscampagne “Ik val op” bij sportvereniging HBS-Craeyenhout in Den Haag.

Vele tienduizenden kinderen fietsen na schooltijd naar hun sportclub. Door jonge sporters te attenderen op het gemak van USB LED-fietsverlichting en hen door te verwijzen naar fietsenmakers in de buurt, wil Lezyne bijdragen aan een veilig fietsland.

20% van de ongevallen gebeuren in het donker

‘Fietsers zonder licht’ staat bovenaan de lijst van gedragingen waar mensen een onveilig gevoel van krijgen in het verkeer. Hoewel we slechts 10% van de fietskilometers in het donker afleggen, vindt 20% van de ongevallen in het donker plaats. Toch vindt maar liefst 93% van de jongeren en jongvolwassenen (13 t/m 24 jaar) fietsen met fietsverlichting belangrijk voor de eigen veiligheid. Door in het donker met werkende voor- en achter-verlichting te fietsen neemt het risico op een ongeval met 17% af.

Een optimale fietsverlichting is noodzaak

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen vertelde bij de start van de campage: ”De wintertijd is ingegaan, de donkere maanden staan voor de deur. Goede fietsverlichting is letterlijk van levensbelang. Bijvoorbeeld als je ‘s avonds naar de sportclub fietst. Maar niet alleen op de fiets, ook als je in het donker de hond uitlaat of gaat hardlopen is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers jou tijdig zien: zorg dus dat je opvalt.”

Lezyne steunt landelijke verlichtingscampagne

Verlichtingsmerk Lezyne – gedistribueerd door Oneway Distribution – draagt bij aan de start van de fietsverlichtingscampagne door jonge sporters en hun ouders bij HBS-Craeyenhout te attenderen op het gemak van USB LED fietsverlichting. Het merk deelde de nieuwe Femto USB Drive lampenset uit aan de fietsende sporters. De Femto LEDs zijn compacte, superlichte en USB oplaadbare fietslampen. De LEDs zijn IPX7-waterbestendig. Kinderen met een kapotte lamp kregen ook een doorverwijzing via QR-code naar een fietsenmaker.

Reageer op dit artikel