nieuws

Vredestein introduceert Icon e-bike-band

Onderdelen & Accessoires 468

Vredestein introduceert Icon e-bike-band

Vredestein introduceerde op Eurobike de Icon, een nieuwe generatie band voor e-bikes. De band is ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse designhuis Italdesign Giugiaro.

De Icon is de eerste TriComp-band in de e-bike-markt. ‘Tricomp’ is de technologie waarbij verschillende samenstellingen worden gebruikt voor het loopvlak- en schouderprofiel. Resultaat is meer grip en een beter weggedrag onder verschillende weersomstandigheden. Doordat de Icon een multi-compound silica-profiel heeft op het ballonkarkas, heeft de band volgens Vredestein een lagere rolweerstand en uitstekende grip tijdens het remmen, in bochten en bij het accelereren.

Misvatting dat Semi-slick glad is

De Icon heeft een V-vormig semi-slick profiel. Hoewel slicks de indruk kunnen wekken dat ze gladder zijn dan banden met een uitgesproken profiel, is dit in werkelijkheid niet het geval: bij tweewielers betekent meer rubber in contact met de weg gewoon een betere grip. De V-vorm helpt het rubber enigszins te vervormen en zorgt voor een goed waterafvoer. In combinatie met het silicarijke mengsel kan de band zich aanpassen aan een breed scala aan wegomstandigheden.

Verkrijgbaar in 3 maten

De Icon is ECE R75-gecertificeerd en is verkrijgbaar in drie populaire maten: 55-559 (26 x 2.20), 55-584 (27.5 x 2.20) en 50-622 (28 x 2.00).

 

Reageer op dit artikel