nieuws

Nieuw velgenmerk: RAD15

Onderdelen & Accessoires 274

RAD15, dat is de naam van de nieuwe velgenfabrikant die deze week de markt betrad. Het bedrijf start met twee MTB-velgen, de Ozone 24 en de Ozone 30. De velgen worden in ons land ontwikkeld en geproduceerd.

Nieuw velgenmerk: RAD15

De nieuwbakken velgenfabrikant ontstond naar eigen zeggen als antwoord op de wereldwijd groeiende productie van standaardvelg en de toenemende vraag naar hoogwaardige en specialistische velgen. Een klein team fietsliefhebbers met veel ervaring zette vervolgens een kleinschalige en flexibele productie op. Hierdoor kan het merk snel inspelen op veranderingen in de markt en zelfs unieke velgen per stuk leveren.

Maatwerk mogelijk tegen geringe meerprijs

RAD15 start met twee mountainbike velgen. Die worden aangeboden in de standaard veel voorkomende maten en spaakpatronen. Door de flexibele opzet van de productie kan vrijwel ieder mogelijk spaakgatpatroon geleverd worden, zodat ook kan worden gespaakt met afwijkende naven en kan worden ingespeeld op specifieke spaakwensen. Dit met een korte levertijd en tegen een geringe meerprijs.

Specifiek voor cross country en trail

De eerste MTB-velgen zijn de Ozone 24 en de Ozone 30. Deze zijn specifiek gericht op cross country- en trailgebruik. De interne breedte is respectievelijk 24 en 30 millimeter. De Ozone-modellen vallen niet onder de lichtste modellen op de markt, maar zijn volgens de fabrikant wel sterk en betrouwbaar bij een sportief, competitief gewicht. De consumentenprijs van de Ozone-velgen bedraagt 109 euro.

RAD15 geeft aan het programma snel te willen uitbreiden, waarbij kwaliteit, flexibiliteit en productie in Nederland de belangrijke voorwaarden zijn.

 

Reageer op dit artikel