nieuws

Fietsplus Tinus van Overveld wil Vredestein-banden ‘uit achtertuin’

Onderdelen & Accessoires 1360

Fietsplus Tinus van Overveld wil Vredestein-banden ‘uit achtertuin’

Michael Hayman nam Fietsplus Tinus van Overveld in 2007 over. Vredestein had toen al een connectie met de tweewielerzaak in Hoogerheide. “Wij proberen met kwaliteitsproducten en goede services de juwelier voor fietsers te zijn. Meteen had ik door dat Vredestein past in dat streven, en dus wilde ik ermee door.”

Sponsored content door Apollo Vredestein

Hayman: “Ik geloof sterk dat je goede producten uit je achtertuin moet halen, als dat kan. Vredestein is Nederlands en staat voor kwaliteit. Waarom zou ik verder zoeken? Vredestein heeft een goede garantieregeling, maar ik zou niet weten hoe die precies werkt. Ik hang nooit aan de telefoon vanwege kwaliteitsissues.”
In de werkplaats heeft hij een enkele Vredestein-bandenwand van dertien meter, in de winkel hangen twee lagen van één meter. “Voorraad is essentieel. Mensen willen keuze en bovendien wil je nooit nee verkopen. Dat gebeurt hier ook niet. De doorloopsnelheid ligt hoog. Elke tien dagen is er contact met Rutteman over aanvulling.”
Met name de e-bikebanden zijn hardlopers, gevolgd door het stads- en racesegment. “De wereld van racefietsen is waar de roots van mij en mijn broer (Mathew Hayman, winnaar Parijs-Roubaix in 2016, red.) liggen. Nog steeds hebben we veel affiniteit met race, maar we zijn nu wel breder georiënteerd.”
Met de vertegenwoordiger van Vredestein heeft hij drie keer per jaar overleg. “We bespreken de nieuwste ontwikkelingen en grote lijnen. Op die manier laat Vredestein haar sterke kant zien. Goede bedrijven benutten de informatie die voor het oprapen ligt. Vredestein luistert naar alles wat we van consumenten horen.”
Ook met de marges zit het snor. “Overal staan marges onder de druk. Ik zou liegen als ik zeg dat wij dat niet merken. Maar je moet je wel bewust zijn van hoe je meet. Als een product top is, heb je er minder werk aan. Vredestein-banden zijn gemakkelijk te leggen en achteraf ontstaan niet of nauwelijks problemen. Daarmee zit je goed.”

Reageer op dit artikel