nieuws

Klaar voor het voorjaar met Vredestein!

Onderdelen & Accessoires 1196

Dit voorjaar is er voor de échte wielerfanaat veel te kiezen bij Vredestein, de Fortezza Senso is inmiddels een gevestigde naam voor diverse weersomstandigheden en dit seizoen zijn nieuw: de Fortezza Tubeless Ready en Fortezza Duralite en de Fortezza Senso Tri.

Klaar voor het voorjaar met Vredestein!

Sponsored content door Apollo Vredestein

Als sinds jaar en dag is Vredestein een bekende naam in het racesegment. Klinkende namen als Wim van Est, Jan Janssen, Leontien van Moorsel behaalden in het verleden grote successen op de banden van Vredestein Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld de KNWU, de Belgische Wielerbond en de mannen van Team Roompot – NL Loterij belangrijke uithangborden van het Nederlandse bandenmerk. De nieuwe racebanden van Vredestein zijn dit seizoen een echte eyecatcher, in een nieuwe verpakking en met de Nederlandse driekleur op de zijkant. De verkoop wordt daarnaast ondersteund door een instore campagne met o.a. vloer- en toonbankdisplays en online branding om de zichtbaarheid van het merk bij de consument te vergroten.

De Fortezza Duralite is een lichtgewicht, duurzame high performance raceband, mét lekbescherming. Lichtgewicht racebanden bieden veel voordelen, meer snelheid, grip en een lage rolweerstand en comfort. Een bekend nadeel van lichtgewicht banden is echter dat ze sneller lek rijden, omdat er wordt bespaard op anti-lek materiaal. Vredestein komt daarom met een uitstekend compromis, de Fortezza Duralite. Deze band is maar liefst 18% lichter dan standaard racebanden (195 gram in 25-622) en tevens voorzien van een Sportex Protection Layer (SPL). Daardoor is de kans op lekrijden significant kleiner en biedt het zowel de voordelen van een snelle high-performance band, als de lekbescherming van een zwaardere uitvoering. De lagere rolweerstand en verhoogde grip is te danken aan het 150 TPI karkas in combinatie met een nieuw en slijtvast compound hetgeen een langere levensduur garandeert. Daarnaast is de Fortezza Duralite aerodynamisch dankzij de ellipsvormige bandcontour.
Kortom, deze supersnelle band is niet alleen licht en snel, maar gaat ook langer mee dan andere lichtgewicht banden.

Een nieuw product is ook de Fortezza Tubeless Ready raceband, die met behulp van Vredestein Tyre Sealant, een vloeibare latex, preventief lekbestendig gemaakt kan worden. Deze combinatie biedt drie grote voordelen; – de band kan worden bereden op een lagere bandspanning en dat biedt meer comfort en grip. – Omdat er geen binnenband meer wordt gemonteerd daalt de rolweerstand aanzienlijk aangezien de meeste rolweerstand gegenereerd word door de wrijving tussen binnen- en buitenband en wordt er tevens 20 gram per wiel bespaard. – Daarnaast is de band lekbestendiger doordat de Vredestein tyre sealant de band dicht als deze doorprikt wordt door bijvoorbeeld een steentje of doorn. Om het 120 TPI karkas van de van de Fortezza Tubeless Ready te beschermen is de nieuwe Butyl Shield Technology toegepast, hetgeen de levensduur ten goede komt. De stijvere hielcontour zorgt voor goede afdichting langs de velg en duidelijke feedback en vertrouwen op de fiets. Hiermee is de Fortezza Tubeless Ready zeer geschikt voor de hogere remkracht van schijfremmen aangezien doorslippen op de velg voorkomen wordt. Uit testresultaten blijkt dat qua grip en rolweerstand enorme verschillen kunnen worden gemaakt door over te stappen over de Fortezza Tubeless Ready ten opzichte van een traditionele binnenband. En wat te denken van de lekbestendigheid!

Speciaal voor triathleten ontwikkelde Vredestein de Fortezza Senso Tri. Deze race tube heeft een speciale butyl binnenband. Het voordeel van butyl is de lagere luchtdoorlaatbaarheid ten opzichte van latex, dat normaal wordt gebruikt in race tubes. Triathlon fietsen dienen vaak al de dag voor de wedstrijd in het parc fermé te worden geplaatst, waardoor er risico optreedt dat de bandspanning afneemt bij met latex uitgerust tubes. De rolweerstand van butyl ten opzichte van latex is iets hoger, maar dat wordt gecompenseerd door een speciaal handgemaakt katoen karkas van maar lieft 290 TPI, in combinatie met de bewezen AWS (All Weather Silica) compound. Dit zorgt voor maximale grip, lage rolweerstand. De lekbestendigheid wordt gewaarborgd met behulp van een stevige poly-cotton anti-leklaag.

De Fortezza Senso Superiore is het meest high-end raceproduct van Vredestein gericht op maximale prestaties qua rolweerstand, grip en comfort. Om aan de toenemende marktvraag te kunnen voldoen is er nu ook een 28-622 versie beschikbaar. Deze 28 mm versie biedt meer comfort door een groter bandvolume en kan daardoor ook met lagere bandspanning worden bereden, waardoor er meer controle, comfort en grip ontstaat terwijl de rolweerstand laag blijft. Bredere banden zijn niet meer weg te denken op de racefiets en steeds meer mensen raken overtuigd van de vele voordelen hiervan.

Vredestein is erg nieuwsgierig naar jouw feedback over nieuwe banden en nodigt je van harte uit om via bike@apollovredestein.com ervaringen te delen. Via deze weg kun je ook gedetailleerde testresultaten, factsheets en displays voor de nieuwe banden ontvangen.

Reageer op dit artikel