nieuws

Veldia introduceert e-bike accu met langere levensduur

Onderdelen & Accessoires 2818

Veldia introduceert e-bike accu met langere levensduur
De nieuwe accu heeft, zo claimt Veldia, een betere temperatuurbeheersing. Hierdoor wordt de levensduur verlengd en neemt de brandveiligheid toe.

Het Nederlandse Veldia introduceert een nieuwe longlife e-bike accu. Veldia claimt een langere levensduur en verbeterde veiligheid.

De nieuwe Veldia longlife e-bike accu is leverbaar in vier accucapaciteiten: 375Wh (10,4Ah) t/m 720Wh (20Ah) in dezelfde accubehuizing.

Veldia biedt drie elektrische fietsmodellen aan via de vakhandel.

  • City, een sportief model met krachtige voorwielmotor
  • Comfort, een allround fiets met lage instap
  • Centra, uitgerust met Bafang Middenmotor

E-bike accu ook los te verkrijgen voor revisie

De accu’s zijn ook los of in complete pakketten (inclusief motor en toebehoren) leverbaar. Dit voor het reviseren van verouderde elektrische fietsen of het ombouwen van fietsen tot elektrisch. Daarnaast brengt Veldia de accu op de markt voor fietsmerken die de long-life accu (inclusief technische service) willen toepassen op hun elektrische fietsmodellen.

Langere levensduur door betere temperatuurbeheersing

De nieuwe accu heeft, zo claimt Veldia, een betere temperatuurbeheersing. Hierdoor wordt de levensduur verlengd en neemt de brandveiligheid toe. De controller is in het nieuwe ontwerp aan de onderzijde van de accu geplaatst. Zodoende ontstaat er meer ruimte voor cellen (tot 60 cellen). “Door deze efficiënte opbouw is een accucapaciteit van 20Ah/ 720Wh in dezelfde compacte behuizing mogelijk”, aldus Veldia.

USB-poort voor storingzoeken

De accu is voorzien van een USB-poort waarmee het geheugen van de BMS (Battery Management System) uitgelezen kan worden. Dat maakt een snelle storingsanalyse mogelijk. Tevens zorgt de modulaire opbouw ervoor dat de accu eenvoudiger en goedkoper te repareren of te reviseren is.

Veldia biedt momenteel 3 jaar garantie op haar longlife accu’s. Medio 2018 wil het een accu aanbieden met liefst 5 jaar garantie. Die garantieperiode geldt dan voor een accu met een nieuw Battery Management System (BMS). Dat is nu nog in ontwikkeling.

Levensduur e-bike accu verdubbelen

“De nieuwe BMS biedt de gebruiker de keuze om de accu tot 80% of 100% op te laden. Door de accu voornamelijk tot 80% op te laden (in een gecontroleerd oplaadproces, zodat de cellen niet uit balans raken) kan de levensduur van de accu meer dan verdubbeld worden. Een enkele keer kan de accu 100% geladen worden, indien de verwachte afstand per rit dit vergt”, aldus Veldia.

Reageer op dit artikel