nieuws

Vaude komt met Minaki MTB-schoen voor de koude periode

Onderdelen & Accessoires 878

De nieuwe Minaki Mid CPX MTB-schoen van Vaude is geschikt voor natte en koude weersomstandigheden. De schoen is wind- en waterdicht en bijzonder warm gevoerd.

Vaude komt met Minaki MTB-schoen voor de koude periode
De halfhoog vallende fietsschoen is niet alleen water- en winddicht, maar ook bijzonder warm gevoerd, zodat de voeten ook bij koud miezerweer tot over de enkels warm blijven.

Met de halfhoge MTB-schoen Minaki Mid CPX verlengt Vaude het fietsseizoen tot het hele jaar door. De Minaki is, zo zegt Vaud, niet alleen water- en winddicht, maar ook bijzonder warm gevoerd. Daarmee blijven de voeten ook bij koud miezerweer tot over de enkels warm.

MTB-schoen deels uit gerecycled materiaal

De winterschoen Minaki Mid CPX is uitgevoerd met het nieuw ontwikkelde Ceplex Green membraan van Vaude. Dit membraan wordt uit PU-materiaal geproduceerd. Het is vrij van schadelijke fluorkoolstoffen. Bij de ontwikkeling van Ceplex Green gaat Vaude een stap verder. Het heeft op aardolie gebaseerd materiaal vervangen door deels gerecyclede grondstoffen. “De functionele eigenschappen blijven gelijk. Dus het membraan verhindert het binnendringen van nattigheid en wind en heeft daarbij een hoog ademend vermogen”, zegt de fabrikant.

Inlegzool met isolerende onderkant

De inlegzool met isolerende onderkant zorgt voor een goede pasvorm en een aangenaam draagcomfort. Met het Boa vetersysteem is gemakkelijk aan- en uittrekken van de schoen gegarandeerd. Dankzij de draaisluiting is nauwkeurig afstellen ook met handschoenen aan snel en gemakkelijk mogelijk, zegt Vaude. Over de veters ligt een kap met waterafstotende ritssluiting voor bescherming tegen vuil en opspattend water.

Geschikt voor gangbare MTB-klikpedalen

De brede klittenbandsluiting boven de enkels zorgt voor extra bescherming en versteviging. Op de hiel zijn reflecterende elementen aangebracht, voor betere zichtbaarheid. De anti-slip profielzool is geschikt voor gangbare MTB-klikpedalen. De schroefbevestiging voor het aanbrengen van schoenplaatjes is afgedekt. Daarmee zijn de schoenen ook geschikt voor gebruik op platte pedalen. Voor het gebruik met klikpedalen kan de afdekking verwijderd worden.

De advies verkoopprijs van de Vaude Minaki Mid CPX bedraagt 180 euro.

 

Foto's

Reageer op dit artikel