nieuws

Pinion servicedelen verkrijgbaar bij Juncker

Onderdelen & Accessoires 963

Pinion servicedelen verkrijgbaar bij Juncker
Bij Pinion zit de versnellingsbak op de plek van de trapas. Foto Juncker Bike Parts

Juncker Bike Parts is sinds twee maanden distributeur van het versnellingssysteem Pinion. Bij dit systeem zitten de versnellingen verwerkt in een gesloten versnellingsbak die verwerkt zit op de plek van de trapas. Het gesloten systeem heeft als voordeel dat het onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.

Verder zorgt de bevestiging van het systeem in de trapas voor een goede gewichtsverdeling. Het Pinion systeem (in 6, 9, 12 of 18 versnellingen) is toepasbaar voor zowel ketting- als riemaandrijving. De servicedelen van Pinion zijn nu te bestellen bij Juncker Bike Parts.

Pinion vooral bij trekking bikes

Het versnellingsysteem van Pinion is vooral te vinden op trekking fietsen van onder andere Idworx, Santos en Van Nicholas.

Artikelen over Pinion 

Op Pad publiceerde in 2015 een interessant artikel over de voor- en nadelen van het Pinion versnellingssysteem. Ook Eric Schuijt van De Vakantiefietser testte het systeem een aantal jaar geleden uit op een van zijn verre reizen per fiets.

 

 

 

Reageer op dit artikel