nieuws

Oneway Academy start vernieuwde SQlab producttrainingen

Onderdelen & Accessoires 569

Oneway Distribution is vernieuwde SQlab producttrainingen voor dealers gestart. De eerste training is op 13 november gehouden, maar op 20 november wordt een tweede gegeven waar dealers zich nog voor kunnen aanmelden. De dealer helpen met het stimuleren van de verkoop in de winkel, dat is de doelstelling van de vernieuwde trainingen van ergo-specialist SQlab.

Oneway Academy start vernieuwde SQlab producttrainingen
20 november wordt een tweede SQlab producttraining gegeven waar dealers zich nog voor kunnen aanmelden.Tijdens de trainin wordt dieper ingegaan op het uitvoeren van zadelmetingen, gripmetingen en het vaststellen van de voetstand. Foto: Oneway Distribution

Tijdens de SQlab producttrainingen gaan ze dieper in op het uitvoeren van zadelmetingen, gripmetingen en het vaststellen van de voetstand. SQlab zou hierin een extra dimensie kunnen bieden in de winkel. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op veelvoorkomende lichamelijke klachten tijdens het fietsten en hoe de producten van SQlab een oplossing voor deze klachten zou kunnen bieden. Wanneer de producttrainingen succesvol gevolgd en afgerond worden ontvangen de deelnemers een certificaat.

Belangrijke aandachtspunten

Afgelopen jaar vonden de trainingen ook al plaats op het kantoor van Oneway Distribution in Capelle aan den IJssel. SQlab’s eigen specialisten kwamen naar Nederland om de trainingen te geven. Dat is ook dit jaar het geval. De specialisten informeerden de bezoekers over belangrijke aandachtspunten en bijbehorende producten. Uiteraard waren alle benodigdheden aanwezig, zodat de bezoekers direct de theorie in de praktijk konden brengen en bij elkaar een zadelmeting, gripmeting en voettypemeting konden uitvoeren.

Succesvolle training

Dealers die afgelopen jaar mee hebben gedaan met de trainingen ondervonden hoe gebruiksvriendelijk de metingen van SQlab zijn. Deelnemers van de Academy kwamen erachter dat de metingen van SQlab eigenlijk heel simpel zijn, wat de metingen betrouwbaar en minder foutgevoelig maken. Robert Ietswaard van Care4Bikes werd voordat hij meedeed aan de training door een klant al gewezen op de voordelen van de SQlab-zadels en had de SQlab zadels ook al klaarliggen voor de verkoop. “Toch vond ik het belangrijk om eerst de trainingen bij te wonen, omdat het juiste advies immers essentieel is”, stelde Ietswaard destijds.

Dit jaar kwamen het SQlab Münster zadel en het nieuwe Ergowave opstapmodel van SQlab op de markt.

Reageer op dit artikel