nieuws

Wereldprimeur Vredestein met band van paardenbloemrubber

Onderdelen & Accessoires 844

Wereldprimeur Vredestein met band van paardenbloemrubber
De lancering van deze band van rubber uit paardenbloem was een wereldprimeur op de beurs in Friedrichshafen. Foto Apollo Vredestein

De nieuwste racefietsband van fabrikant Vredestein doet zijn naam eer aan. De Fortezza Flower Power is gemaakt van rubber uit de wortels van paardenbloemen. Vredestein presenteerde een prototype van deze band op de Eurobike.

Het rubber dat is gebruikt komt uit de wortels van Russische paardenbloemen. De lancering van deze band van rubber uit paardenbloemen was een wereldprimeur op de beurs in Friedrichshafen. Het winnen van rubber uit paardenbloemen is een gezamenlijk initiatief met de Wageningen University and Research (WUR). Het project heeft de naam DRIVE4EU en is gefinancierd door de Europese Unie. Vredestein wil met dit project laten zien dat het bedrijf belang hecht aan duurzaamheid en innovatie.

Vredestein Fortezza Flower Power

De Vredestein Fortezza Flower Power is de eerste fietsband ter wereld die is geproduceerd met natuurlijk rubber uit de Russische paardenbloem Taraxacum kok-saghyz. Deze Russische paardenbloem wordt momenteel gekweekt in Nederland.

Minder afhankelijk van natuurlijk rubber

Apollo Vredestein neemt deel in het project DRIVE4EU dat zich richt op de productie van natuurlijk rubber op basis van de Russische paardenbloem. Doel van dit project is om de EU minder afhankelijk te maken van de import van natuurlijk rubber. Dit als een antwoord op een mogelijk tekort aan natuurlijk rubber wanneer de vraag wereldwijd zal toenemen.

Reageer op dit artikel