nieuws

Nieuwe lijn smeermiddelen SKS

Onderdelen & Accessoires 615

Nieuwe lijn smeermiddelen SKS
Met een speciale verdeelkop kan de olie optimaal opgebracht worden. Foto SKS Germany

De nieuwe productlijn Bike Liquids van SKS Germany bestaat uit innovatieve producten voor het reinigen, onderhouden en conserveren van de fiets. De lijn omvat een nieuw ontwikkelde kettingolie met een speciale verdeelkop om de olie optimaal op te kunnen brengen. De nieuwe productlijn heeft een eigen, herkenbare vormgeving.

Fietsreiniger Wash your bike van SKS reinigt krachtig maar is zacht voor fiets en milieu. Een biologisch afbreekbare reiniger die hardnekkig vuil, olie en kettingvet verwijdert zonder oppervlakten en afdichtingen aan te tasten. Gewoon opspuiten, een minuut laten inwerken en met water afspoelen, klaar.

SKS Save your frame

Het middel Save your frame wordt aangebracht op gereinigde oppervlakten en zorgt voor een langdurige conservering via een vuil- en waterafstotende laag. De handige spuitmond zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Save your frame kan op veel verschillende ondergronden worden toegepast, zoals aluminium, staal, carbon, chroom, kunststof en rubber.

Smeermiddel fietsketting

Er zijn veel smeermiddelen voor fietskettingen op de markt. Lube your chain is een high-performance smeermiddel en is speciaal voor SKS Germany ontwikkeld door specialisten uit de Duitse auto-industrie en voldoet aan de allerhoogste normen. Opvallend is de hoge corrosiebescherming. De olie is volledig oplosmiddelenvrij en garandeert 100 procent efficiëntie. Een ander voordeel van Lube your chain is de toepassing van teflon (PTFE). Bij het opbrengen bouwt zich een beschermlaag op, die de metaalwrijving van de ketting vermindert. Uit laboratoriumtests blijkt dat slijtage wordt verminderd en Lube your chain bovendien een geluidsreducerende werking heeft. Ruimtes tussen de kettingschakels worden opgevuld, waardoor vuil wordt geweerd en dus geen schade kan aanrichten.

Tune your parts

Tune your parts is een nieuw ontwikkelde spray met smerende werking voor derailleurs, tandwielen en kogellagers, maar ook voor andere bewegende componenten. De spray bevat teflon (PTFE) waarmee de smeerfunctie lang blijft werken. Het hecht aan microscopisch kleine oneffenheden, werkt waterafstotend, beschermt tegen corrosie en slijtage en vermindert de wrijving.

Seal your tyre

Seal your tyre is een vulmiddel dat via het ventiel scheuren en gaten tot 6 mm afdicht. Maar het kan ook preventief als lekbeschermer worden gebruikt voor binnenbanden en tubeless systemen (werken effectief tot zes maanden). Bijzonder is dat Seal your tyre in combinatie met CO² is te gebruiken (bevriest niet). De inhoud van een flesje is voldoende voor 1 tot 2 mountainbikebanden: 60 ml voor een band van een XC/AM-fiets, 125 ml voor een band van Enduro- en downhillbikes.

Eurobike

Al het nieuws van SKS Germany is te zien op de Eurobike, standnummer A5-400. De producten uit deze nieuwe smeermiddelenlijn zijn verkrijgbaar vanaf januari 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel