nieuws

Indra speed pedelec helm

Onderdelen & Accessoires 1299

Indra speed pedelec helm
BBB Cycling heeft een helm ontwikkeld die voldoet aan de verhoogde veiligheidseisen voor de speed pedelec en er heel goed uitziet. Foto BBB Cycling/Augusta Benelux

E-bikes zijn hot en genieten van steeds meer publiekelijke belangstelling. Achter de schermen zijn de helm-experts van BBB Cycling druk bezig geweest om een helm te ontwerpen die voldoet aan de verhoogde veiligheidseisen en er tegelijkertijd ook nog eens heel goed uitziet. BBB introduceert: de Indra.

-Sponsored content door Augusta Benelux-

Tijdens de ontwikkelingsfase van de helm was het uitgangspunt om een helm te maken die afgestemd is op de behoeftes van de gebruiker. Hierbij is er onder andere gekeken hoeveel inspanning er wordt geleverd tijdens een rit, wat de gemiddelde afstanden zijn waarvoor de e-bike wordt gebruikt en aan welke veiligheidsfactoren de hoge snelheid met zich meebrengt. In Nederland is het verplicht om een helm te dragen die voldoet aan de NTA-8776 norm. Vanwege de innovatieve instelling van BBB is het ook niet verwonderlijk dat zij hebben meegeholpen aan de totstandkoming van deze norm. De Indra is namelijk een van de eerste helmen die voldoet aan deze norm.


Wat is er nog meer onderscheidend aan de Indra?

Naast een uniek design, het geïntegreerde Venturi ventilatiesysteem en de verhoogde veiligheid beschikt de Indra over een aantal slimme features. Zo zit er aan de achterkant van de helm een handig clipje voor eventuele verlichting en beschikt de helm over reflecterende stickers. Een goede pasvorm en handig verstelsysteem maken deze helm helemaal af.

Lichter dan concurrenten

In het kort is de Indra lichter dan alle concurrenten, modieus en veilig. De Indra (BHE-56) is vanaf nu verkrijgbaar in het mat grijs, maat M (52-58cm). Overige kleuren zijn eind 2017 beschikbaar. En vanaf begin 2018 is de Indra ook in maat L (58-62cm) leverbaar.

Reageer op dit artikel