nieuws

Leren zadels Lepper begrip in fietswereld

Onderdelen & Accessoires 1030

Leren zadels Lepper begrip in fietswereld
De zadels van Lepper worden ambachtelijk geproduceerd. Foto Lepper

Lepper geeft opnieuw richting aan het merk met de ontwikkeling van een nieuw model leren zadel, de Tourer. De klassieke, tegenwoordig retro-achtige leren zadels van Lepper zijn een begrip in de fietswereld. Lepper biedt een breed assortiment zadels voor verschillende typen fietsers.

In het segment Tour & Trekking is het zadel Tourer toegevoegd. Dit model is specifiek ontworpen voor de langere tochten. Het zadel vormt zich geheel naar de houding van de fietser en wordt deze steeds meer ‘eigen’. Het design kenmerkt zich door het subtiele lijnen en de vormgeving bij het zijaanzicht.

Met de hand geproduceerd

Volgens Dick van de Steeg, Sales Manager Lepper Zadels, is de kennis van het materiaal en de verwerking daarvan cruciaal in het productieproces; “Lepper Zadels staat voor een enorme ervaring in het verwerken van hoogwaardig leer. Alles gericht op de waardering voor het materiaal en de ambachtelijke wijze van produceren. Het met de hand produceren van de aloude leren zadels komt voort uit passie van onze medewerkers en de aandacht voor de Lepper producten. Het zadel leeft met de fietser mee.”

Begonnen in 1897

Lepper begon in 1897 in het Duitse Bielefeld en verhuisde in 1926 naar Dieren. Het merk blijft bij de tijd en gaat zich de komende jaren meer richten op moderne en sportievere markten. “Met erkenning vanuit de oorsprong en met behoud van de kwaliteit, maar vooral met waardering voor het ambacht van leren zadels”, geeft Van de Steeg aan.

Gevestigd in Apeldoorn

In 2013 werd het bedrijf overgenomen door de Accell Group. Het bedrijf verhuisde naar een pand in Apeldoorn waar ook Juncker, Sparta en Loekie zitten. Lepper staat voor pure ambacht en de zadels worden met de grootste zorg en vakkennis samengesteld door gepassioneerde zadelmakers. Er wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten die de klasse van het product waarborgen. Zo wordt het zadeldek van de beste runderenhuiden gemaakt en wordt ieder zadel met de hand omgetoverd tot allerlei modellen. De verschillende modellen zadels zijn verkrijgbaar voor dames, heren of uniseks in de kleuren naturel, honing, bruin en zwart.

Foto's

Reageer op dit artikel