nieuws

Schultz overhandigt nieuwe speed pedelec helm aan Fietsersbond

Onderdelen & Accessoires 843

Schultz overhandigt nieuwe speed pedelec helm aan Fietsersbond
Wouter Jager (RAI Vereniging) overhandigt samen met minister Schultz van IenM de speciale speed pedelec helm aan Saskia Kluit (Fietsersbond, midden). Steven van Eijck (rechts) kijkt toe. Foto RAI Vereniging

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft, samen met Steven van Eijck, Algemeen voorzitter en Wouter Jager, Voorzitter sectie Fietsen van RAI Vereniging, op 30 maart de nieuwe speciale speed pedelec helm overhandigd aan de directeur van de Fietsersbond, Saskia Kluit.

De overhandiging vond plaats tijdens het prestigieuze jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner. De nieuwe helm is het unieke resultaat van een snelle en nauwe samenwerking tussen het ministerie van IenM, RAI Vereniging en NEN (Nederlands Normalisatie Instituut). Minister Schultz: “Ik denk dat we hiermee een schoolvoorbeeld te pakken hebben van innovatie. De markt maakt een mooi nieuw product, de speed pedelec, de consument wil het hebben en de overheid past de wet- en regelgeving er zo snel mogelijk op aan.”

Meer dan 10.000 speed pedelec helm gebruikers

“Een prestatie van formaat en een schoolvoorbeeld van publiek private samenwerking waar de meer dan 10.000 speed pedelec fietsers van profiteren,” aldus RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck tijdens de uitreiking. RAI Vereniging en NEN gaan nu proberen om met deze standaarden tot een Europese norm te komen voor de speed pedelec helm.

Speed pedelec helm ontwikkeld met RAI-leden

Wouter Jager: “In een jaar zijn de technische normen vastgesteld en hebben onze leden een nieuwe helm ontwikkeld. Daar staat normaal zeker twee jaar voor. Dat is pas een voorbeeld van samenwerking om de verkeersveiligheid te verhogen.”

Reageer op dit artikel