nieuws

Shimano S-Phyre met BOA-draaisluiting

Onderdelen & Accessoires 1066

Shimano S-Phyre met BOA-draaisluiting
Een bijzondere feature van de Shimano S-Phyre schoenen is het sluitmechanisme met twee onafhankelijke Boa IP1 draaisluitingen met draadveters voor een snelle en nauwkeurige microafstelling. Foto's Shimano

Na maanden testen met profrenners op de weg en in de cross country heeft Shimano de nieuwe S-Phyre topschoen onthuld. Deze voldoet aan Shimano’s ambitie om de beste technologische oplossingen te bedenken in de fietsindustrie. S-Phyre heeft één doel: de krachtoverbrenging maximaliseren en zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de verbindingspunten tussen de fiets, de schoenen, de beweging van de rijder en de spieren van de rijder.

Shimano introduceert hiermee een complete lijn van fietsschoenen en sokken voor wegwielrennen en cross-country/cyclocross, waarmee je optimaal kunt presteren. Een bijzondere feature van de schoenen is het sluitmechanisme dat wordt bediend met twee onafhankelijke Boa IP1 draaisluitingen met draadveters voor een snelle en nauwkeurige microafstelling.

Shimano S-Phyre RC9

Shimano S-Phyre RC9: De RC9 schoen is het topmodel van dit concept en is grondig getest gedurende het 2016 seizoen door Team Giant-Alpecin, Orica-BikeExchange en een renner als Steven Kruijswijk van Team LottoNL-Jumbo. De buitenkant is uit één stuk gemaakt van soepel, stretch-bestendig en zeer goed ademend Teijin Avail microvezel kunstleer, met perforaties en ventilatiegaten, waardoor de schoen als gegoten zit. Onder meer een externe hielkap maakt het mogelijk het gewicht tot 232 gram te reduceren. De superstijve carbon zool zorgt voor maximale krachtoverbrenging. Leverbaar in blauw, wit en geel in de maten 36-48, ook in halve maten en verschillende breedtematen.

Shimano S-Phyre XC9

Shimano S-Phyre XC9: de XC9 daarentegen combineert de voordelen van de krachtoverbrenging die een wegschoen heeft met de ruige kwaliteiten die verlangd worden voor off-road racing. De buitenzool minimaliseert het gewicht tot 325 gram (maat 42) en biedt betere tractie op rotsen en wortels en grip op de SPD-pedalen. Asymmetrisch geplaatste, gegoten studs zorgen voor een goede grip en optionele 18 mm spikes maken deze combinatie in de XC9 tot een echte topper onder extreme omstandigheden. Leverbaar in blauw en geel in de maten 36-48, ook in halve maten en verschillende breedtematen.

Speciale enkelhoge racesokken

Voor het verhogen van de synergie en een optimale krachtoverbrenging tussen de schoenen en de rijder, worden de S-Phyre RC9 en de XC9 schoenen verkocht met S-Phyre enkelhoge racesokken van professionele kwaliteit in bijpassende kleuren. Deze sokken zijn ontworpen met temperatuurregulerende zoolventilatie, comfortabele padding in de drukgebieden, anatomisch gevormde constructie met ingeweven enkelgeleiders, antislip hielstuk voor stabiliteit, met een extra hoge manchet en zakken gegarandeerd niet af. Ziet er ook erg flitsend uit.

Reageer op dit artikel