nieuws

Bontrager helm voldoet aan nieuwe speed pedelec regelgeving

Onderdelen & Accessoires 3612

Bontrager helm voldoet aan nieuwe speed pedelec regelgeving
Geschikt voor mountainbike en speed e-bike. Foto Bontrager

De Bontrager Rally MIPS-helm is één van de twee helmen die voldoen aan de nieuwe norm NTA 8776 voor speed e-bikes. Deze fietshelm is door Bontrager oorspronkelijk ontworpen als mountainbikehelm. Maar door de extra bescherming van het achterhoofd en het gebied rond de slapen is deze prima geschikt voor gebruik op een speed pedelec.

Bontrager test elke helm zeer nauwkeurig het merk stelt zichzelf als doel de verplichte teststandaards te overtreffen. Dit heeft ervoor gezorgd dat nu een helm van Bontrager als een van weinige huidige ontwerpen gecertificeerd zijn.

Ook geschikt voor mountainbike

14406_D_2_Rally_MIPS_Helmet_De Rally MIPS-helmen houden hetzelfde basisontwerp, maar de labels en de verpakking worden aangepast om aan te geven dat de ze voldoen aan de NTA 8776-standaard. De Rally MIPS en Rally MIPS-dameshelm blijven een uitstekende keuze voor degenen die op een mountainbike over de trails wil rijden, maar deze certificatie geeft aan dat deze helmen goede bescherming bieden voor diverse toepassingen. De Bontrager Crash Replacement Guarantee garandeert dat elke helm die beschadigd raakt tijdens een ongeval in het eerste jaar na aankoop gratis wordt vervangen. Adviesprijs van de Rally MIPS-fietshelm van Bontrager is € 129,99. Leverancier Bikeurope verwacht dat de gecertificeerde helmen eind februari leverbaar zijn. De huidige Rally MIPS mountainbikehelm is al wel leverbaar, maar heeft niet het vereiste label voor het gebruik op een speed pedelec.

Eerste gecertificeerde speed e-bike helmen beschikbaar

Reageer op dit artikel