nieuws

Hesling BV Ulft neemt belang in MP Mijnen Pieper

Onderdelen & Accessoires 2648

Hesling BV Ulft neemt belang in MP Mijnen Pieper
Hesling en MP Mijnen Pieper hebben een samenwerking opgezet. Op de foto van links naar rechts: Wlfried Mijnen, Noudy Hesling en Arthur Hesling. Foto Tweewieler

Hesling BV uit Ulft heeft een belang genomen in MP Mijnen Pieper. De samenwerking biedt mogelijkheden voor geografische expansie in Europa en daarbuiten, en voor productuitbreiding en verbreding van het assortiment.

Beide bedrijven zijn gevestigd in de Achterhoek en hebben als goede buren (noabers) de handen ineen geslagen. De samenwerking is echter niet alleen ontstaan uit noaberschap; beide ondernemingen delen ook een jarenlange kennis en ervaring in de rijwielbranche. Bovendien sluiten de productgroepen nauw aan en maken daarmee een range aan fietsaccessoires compleet.

MP Mijnen Pieper

MP Mijnen Pieper, opgericht in 2011, is ontstaan uit de overname door Wilfried Mijnen van het van oorsprong Duitse bedrijf ‘Pieper Industrie Vertretungen’. Dit bedrijf heeft naam opgebouwd in het assortiment bestaande uit onder andere hand- en voetpompen. Daarnaast worden de merken Alligator, Amar en Spark door MP Mijnen Pieper vertegenwoordigd en is Wilfried Mijnen de oprichter van Around. Around staat voor functionele en duurzame fietsaccessoires met name fietsmanden en fietstassen. De onderneming zal voortaan handelen onder de naam MP Mijnen Pieper B.V.

Ook OEM

Wilfried Mijnen heeft jarenlange ervaring opgedaan bij tassenspecialist Basil toen hem het Duitse bedrijf Pieper werd aangeboden. MP Mijnen Pieper heeft een sterke after market positie met name in Duitsland. Wilfried Mijnen: “De goede contacten van Hesling met OEM zijn ook voor MP interessant. Deze stap draagt bij aan de continuering van MP Mijnen Pieper.”

Hesling BV

Hesling BV is opgericht in 1936. Aanvankelijk producent van rijwieltassen, draadmanden en voordragers, jasbeschermers en kettingkasten. Tegenwoordig worden er vanuit de fabriek in Ulft kettingkasten, jasbeschermers, kettingschermen en spatborden geproduceerd. Noudy Hesling: “Door het bundelen van de krachten ontstaat er een uitgebreide marktkennis en kunnen we onze groeiambitie voor de toekomst realiseren. Wij kunnen door deze stap onze traditionele verkoopkanalen gemakkelijker uitbreiden naar de after market Duitsland, waar MP al sterk vertegenwoordigd is.”

Reageer op dit artikel