nieuws

Bafang biedt dealer servicetool

Onderdelen & Accessoires 3392

Bafang biedt dealer servicetool
Jack Brandsen, Bafang General Manager Europe: “De introductie van een servicetool voor de Europese fietsretail is onderdeel van de strategie om ons nog meer in het midden- en hogere segment te profileren.” Foto Redactie Tweewieler

Bafang levert het grootste aantal motoren voor de aandrijving van e-bikes in Europa. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Wijchen. Bafang is een flexibele partner voor aandrijfsystemen en fietsretailers zullen het Bafang-systeem steeds vaker aantreffen op e-bikes. De nieuwe dealer servicetool komt daarbij goed van pas.

De Nederlander Jack Brandsen is aangesteld als General Manager Europe. Bafang Europe richt nu zijn pijlen tevens op het midden- en hogere segment. Onder meer met de introductie in 2015 van het Max Drive middenmotorsysteem, waarmee het een stap wil zetten naar deze segmenten e-bikes en naar een Europees niveau.

Voldoen aan Europese kwaliteitsnormen

Brandsen: “We bieden kwalitatief goede componenten die volledig voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. We zijn met steeds meer gerenommeerde Europese merken in gesprek om ons systeem op hun modellen gemonteerd te krijgen. De introductie van een servicetool voor de Europese fietsretail is ook een onderdeel van de strategie om ons nog beter te profileren.”

Bafang grootste in Europa

Alleen al in Europa heeft Bafang in 2015 meer dan 500.000 motoren verkocht. Toch is de Chinese fabrikant een stuk minder bekend dan concurrerende merken. Dat komt doordat veel Bafang-motoren en/of -systemen als ‘white label’ componenten worden gemonteerd. Dit gebeurt met name op e-bikes in het lage prijssegment.

BESST Servicetool

In Wijchen is een service center opgezet waar alle after sales activiteiten voor de gehele Europese e-bike markt worden geconcentreerd, onderdelenvoorraad wordt gehouden, en dealertrainingen zullen worden gegeven. De dealer servicetool die is ontwikkeld, is uitsluitend bestemd voor de fietsvakhandel en voor complete Bafang-systemen, de accu (meestal) uitgezonderd. Dat complete systeem kent de gebruikelijke onderdelen; motor, display, hmi, sensoren en control unit. In sommige gevallen zijn met de servicetool ook de gegevens van de accu uit te lezen, als er sprake is van een Bafang ‘preferred partner’ die de accu heeft geleverd, zoals bijvoorbeeld accuproducent HiTech.

Lees het volledige artikel in Tweewieler magazine juni/juli en/of in het digitale magazine.

Reageer op dit artikel