nieuws

Mavic wordt onderdeel van Amer Sports

Onderdelen & Accessoires 2813

Mavic wordt onderdeel van Amer Sports

Mavic zal per 1 juli 2016 onderdeel worden van Amer Sports Netherlands B.V. Amer Sports Nederland BV continueert voor Nederland vanaf die datum alle activiteiten die eerder werden gedaan door distributeur Codagex.

Net als Salomon is Mavic sinds 2005 onderdeel van het merken portfolio van het Finse beursgenoteerde Amer Sports. Sinds dat jaar werd Mavic in de Benelux gedistribueerd door een externe distributeur. Daar komt dus per 1 juli verandering in. Vanuit het Amer Sports kantoor in Zeist zal een geheel nieuw cycling team, bestaande uit zowel binnendienst – als buitendienstmedewerkers de retailers in de Nederlandse markt ondersteunen.

Versterking positie Amer in sportfietsenmarkt

“Wij zijn trots dat we een prachtig merk als Mavic kunnen toevoegen aan ons Nederlandse merkportfolio. Hiermee bouwen we aan de versterking van onze positie in de fietsmarkt,” zegt Bas Heering (Country Manager Amer Sports Netherlands). “De markt voor sportfietsen in de Benelux neemt de laatste jaren in volume toe en we zijn overtuigd dat Mavic in deze groeiende markt steeds meer consumenten in de gelegenheid stelt het maximale uit hun sport te halen. Daarnaast geeft de toevoeging van Mavic aan ons portfolio nog meer mogelijkheden om synergieën tussen de merken te creëren, waardoor we nog efficiënter en effectiever kunnen samenwerken met onze retail partners.”

Franse roots

Mavic is in 1879 opgericht in Frankrijk. Mavic’s specialisme ligt in het ontwerpen, produceren en vermarkten van wielen, velgen, banden, pedalen, helmen, kleding, schoenen en accessoires voor de wielersport. Mavic is actief in track, road, triathlon en MTB en al 20 jaar trouwe partner van de Tour de France en Paris-Roubaix.

Reageer op dit artikel