nieuws

Allegion neemt Trelock over

Onderdelen & Accessoires 824

Allegion neemt Trelock over
Trelock CEO Andreas Rott (links) bij de eerstesteenlegging van de nieuwe productiefaciliteit in Münster, Duitsland. Foto Trelock

Allegion PLC heeft een principeovereenkomst voor overname met de Duitse slotenfabrikant Trelock gesloten. Allegion heeft al, naast andere slotenmerken, USA based Kryptonite binnen zijn gelederen, en ook AXA Stenman Holding. De transactie zal waarschijnlijk worden bezegeld in het derde kwartaal van 2016.

Met de overname zal Allegion de grootste (ring)slotenleverancier en in Europa worden en nadert ook de koppositie op het gebied van fietsverlichting. Allegion is een Amerikaans bedrijf dat veiligheidsproducten verkoopt in bijna 130 landen over heel de wereld. In juli 2015 nam Allegion AXA Stenman Holding over.

Voor schaalgrootte en consolidatie

Met de overname van Trelock, naast grote leveranciers als Kryptonite en AXA, creëert Allegion een substantiële schaalgrootte voor sloten en ook op het vlak van fietsverlichting in een versnipperde markt. De stap van Allegion sluit hiermee aan bij de trend van schaalvergroting en consolidatie (grote holdings nemen ‘kleinere’ leveranciers over) die zichtbaar is in de hele fietsindustrie.

Sterke marktpositie in Azië

Trelock is marktleider in thuisland Duitsland, maar heeft daarnaast een sterke marktpositie in zowel Europa als ook Azië. Vorig jaar heeft Trelock een gloednieuwe productiefaciliteit geopend in Münster, Duitsland. Nu kondigt CEO Andreas Rott een nieuwe investering aan van 5 miljoen euro om de productie in Europa verder te bestendigen en meer efficiëntie te creëren, lead times te verkorten, innovatie te stimuleren en de communicatie verder te verbeteren.

Allegion wereldwijd marktleider

Lucia Veiga Moretti, senior vice president van Allegion, benadrukt het belang van de overname van Trelock. “Met de toevoeging van Trelock aan ons portfolio wordt Allegion wereldleider op het gebied van mobiele veiligheidsoplossingen. Bovendien heeft Trelock een uitgebreid distributienetwerk dat ons goed van pas komt.”

Reageer op dit artikel