nieuws

Lepper verhuist van Dieren naar Apeldoorn

Onderdelen & Accessoires

Lepper verhuist van Dieren naar Apeldoorn
In 2013 is Lepper overgenomen door de Accell Group. Het bedrijf is nu verhuisd naar een modern pand in Apeldoorn waar ook Juncker, Sparta en Loekie zitten.

In een artikel in De Gelderlander van afgelopen week verscheen een mooi artikel over de verhuizing van Lepper Zadelfabriek van Dieren naar Apeldoorn. Aan het woord komen Lepper-manager Dick van de Steeg en medewerkers en broers Wout en Dolf Los die al tientallen jaren bij Lepper werken.

De verhuizing van de persen, de wals en andere leerbewerkings- en snijmachines naar de Wilmersdorf in Apeldoorn was een hele klus volgens Dick van de Steeg. In een citaat in De Gelderlander zegt hij: “Alles is loeizwaar. Zo is de lakstraat met een grote vrachtwagen met zwaailichten via Velp naar Apeldoorn vervoerd. De machines zijn wel oud, maar van een geweldige kwaliteit.” Sinds december vorig jaar lag de productie stil en die moet eind deze maand weer hervat worden. Volgens Van de Steeg was er een extra voorraad geproduceerd voor de verhuizing, maar de bestellingen stromen volgens hem al weer binnen.

Lange historie

Lepper begon in 1897 in het Duitse Bielefeld en verhuisde in 1926 naar Dieren. In de hoogtijdagen werkten er meer dan 300 mensen. Na twee faillissementen heeft het bedrijf nu nog 10 man personeel en Van de Steeg hoopt komend jaar meer voet aan de grond te krijgen in Nederland. Veel mensen denken dat Lepper niet meer bestaat volgens hem. “De afgelopen jaren hebben we blijkbaar veel terrein verloren. Toch zie je nog veel Lepper-zadels op oudere Nederlandse fietsen. Dat is omdat de kwaliteit zo goed is.”
In 2013 werd het bedrijf overgenomen door de Accell Group. Het bedrijf is nu verhuisd naar een modern pand in Apeldoorn waar ook Juncker, Sparta en Loekie zitten. Lepper heeft zich gespecialiseerd op de productie van zadels en produceerde afgelopen jaar circa 10.000 leren zadels. Het is de bedoeling dat dat aantal dit jaar minimaal verdubbeld wordt. Daarnaast komt er een speciale serie met leren fietsaccessoires.

Bron: De Gelderlander

Reageer op dit artikel