nieuws

Voortgang in UCI-goedkeuring wielen en zadels

Onderdelen & Accessoires

Voortgang in UCI-goedkeuring wielen en zadels
Om UCI-goedkeuring op onderdelen te krijgen, buigen vijf commissies zich over diverse projecten, alle onderdeel van de Bicycle Committee of the World Federation Sporting Goods Industry. – Foto Tweewieler

Naast de gewichts- en aerodynamicaregels en de schijfremmenkwestie voor racefietsen is er nog meer gaande met betrekking tot goedkeuring van onderdelen door de UCI. Zoals voor wielen en ook voor zadels van racefietsen.

Om onderdelen door de UCI goedgekeurd te krijgen, houden vijf aparte werkgroepen zich bezig met speciale projecten, allemaal onderdeel van de Fietscommissie van de World Federation Sporting Goods Industry (WFSGI). Deze werkgroepen zijn er om de UCI te adviseren over goedkeuringsprocedures.

Goedkeuringsprocedure wielen   

De nieuwe goedkeuringsprocedure voor wielen is gereed en zal deze maand (oktober 2015) worden gepresenteerd aan de Onderdelencommissie van de UCI. Als de commissie instemt met de nieuwe testprocedure, zal een zelf-certificerende test worden ingevoerd per januari 2016. Hiermee wordt de industrie de aanzienlijke kosten van transport naar en testen in België bespaard.

Zadelregels bij UCI’s onderdelencommissie

De werkgroep Zadels bereidt een eerste voorstel voor over een reglement voor zadels. Dit zal tijdens de bijeenkomst in oktober 2015 van UCI’s onderdelencommissie gepresenteerd worden.

Reageer op dit artikel