nieuws

Spanninga neemt Philips fietsverlichting over

Onderdelen & Accessoires

Spanninga neemt Philips fietsverlichting over
Spanninga gaat geen fietsverlichtingsproducten onder de merknaam Philips op de markt brengen.

De Spanninga Groep heeft de bezittingen van Philips fietsverlichtingsproducten overgenomen. Spanninga zal geen fietsverlichtingsproducten onder de Philips merknaam op de markt brengen, maar zal de activa gebruiken ter versterking van het eigen assortiment.

In december 2009 startte Philips met de productie en distributie van fietsverlichtingsproducten. Zo’n vijf jaar later trok de elektronicagigant er de stekker uit. Eind maart werd een overeenkomst gesloten met de Spanninga Groep voor de verkoop van de resterende bezittingen.

Productie verhuist naar China

De productie van de voormalige Philips-producten zal naar Spanninga’s fabriek in China worden verplaatst (Spanninga Bicycle Components Foshan Ltd.). Welke voormalige Philips-producten hier geproduceerd gaan worden is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor het ontwerp van deze verlichtingscomponenten.
Spanninga maakt al bijna een eeuw fietsonderdelen. Het in Joure gevestigde bedrijf werd opgericht in 1918.

Reageer op dit artikel