nieuws

HappyRainyDays gaat distributie regenkleding zelf verzorgen

Onderdelen & Accessoires

HappyRainyDays gaat distributie regenkleding zelf verzorgen

HappyRainyDays gaat de distributie naar fietsspeciaalzaken zelf verzorgen. Tot vorig jaar werden de collecties van het merk exclusief gedistribueerd door groothandel Kruitbosch in Zwolle. “HappyRainyDays heeft de wens dichter op de markt te zitten, zodat zij beter op de klant kan inspelen. Daarnaast horen wij graag direct de feedback op nieuwe ontwikkelingen en modellen”, vertelt Astrid de Groot, mede-eigenaresse van het jassenmerk. Vanaf maart gaat het merk werken met exclusieve dealerschappen.

De keuze om zelf de distributie over te nemen is in goed overleg met Kruitbosch gemaakt. De huidige 200 klanten die in de afgelopen jaren de collectie van HappyRainyDays ontvingen via KCU zijn al geïnformeerd over de verandering en zullen in overleg worden overgenomen door HappyRainyDays.

Exclusieve dealerschappen

HappyRainyDays gaat vanaf maart 2015 alleen nog exclusieve dealerschappen aan met fietsspeciaalzaken. Deze exclusieve dealers moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden in ruil voor diverse voordelen, zoals betere marges, marketingondersteuning en keuze uit de hele collectie. “We willen graag samen met de fietsspeciaalzaken in Nederland en België bouwen aan ons merk. Daar gaan deze exclusieve dealer schappen ons bij helpen, aangezien we hierdoor beter kunnen inzetten op service en aandacht”, vertelt de Groot.

Twee collecties per jaar

HappyRainyDays komt twee keer per jaar met een nieuwe collectie. Per collectie verschillen de modellen en de kleuren. Ook neemt het jassenmerk iedere winter gewatteerde jassen op in de collectie. “Fietsenwinkels, die exclusief dealer willen worden, krijgen nu de mogelijkheid aan te geven welke modellen en kleuren zij interessant vinden. Daarnaast kunnen ze vooraf een order ingeven voor een betere marge. Dit is zowel voor de dealer als voor ons een voordeel”, aldus de Groot. De producten van HappyRainyDays zijn te koop in meer dan 300 fiets speciaalzaken en dames modezaken in Europa.

Reageer op dit artikel