nieuws

ABUS helmsponsor wielerteam Bora-Argon 18

Onderdelen & Accessoires

ABUS helmsponsor wielerteam Bora-Argon 18

ABUS wordt vanaf volgend seizoen de officiële technische partner van het UCI Professional Continental Team Bora-Argon 18. Als onderdeel van dit partnerschap levert ABUS de professionele renners de officiële team helm, een speciale editie van haar top racehelm, de Tec-Tical Pro v.2.

ABUS geeft het professionele team ook extra steun in de vorm van mechanische en elektronische beveiligingssystemen voor de apparatuur die wordt gebruikt in teamvoertuigen en het teamhoofdkwartier. Het contract is getekend voor een periode van twee jaar. Zoals Christian Bremicker (CEO ABUS) bevestigt, zijn de belangrijkste redenen voor het sponsoren de Duitse wortels van het team, de internationale focus en een vergelijkbare filosofie die de basis vormen voor de toekomstige samenwerking. “De ondersteuning van een Duits professioneel wielerteam, is een logische stap naar verdere ontwikkeling van onze bestaande sponsoring strategie. Voor ons is het een geweldige kans om onze producten te presenteren aan een groot publiek op het hoogste niveau van de wielersport. Tegelijkertijd zijn wij hierdoor in de gelegenheid, door de feedback van professionele renners, om onze helmen verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking in de wereld van het professionele wielrennen en wensen het hele team een gezond en succesvol seizoen”, aldus Bremicker.

Meest succesvolle Duitse wielerploeg

Het team van Bora-Argon 18, eerder koersend onder de naam NetApp-Endura, is een UCI Professional Continental team en momenteel het hoogst geklasseerde en meest succesvolle wielerploeg in Duitsland. Het hoogtepunt in de geschiedenis van het team was deelname aan de Tour de France 2014 met een zevende plaats in het algemeen klassement en een derde plaats in de individuele tijdrit tijdens de 20e etappe. Het team van Bora-Argon 18 is van oorsprong een Duits maar met een sterke internationale samenstelling. Sinds haar oprichting in 1924, zorgt ABUS voor een goed gevoel van veiligheid en biedt een breed scala van innovatieve veiligheidsoplossingen op het gebied van mobiele veiligheid, huisbeveiliging en objectbeveiliging. Samen met fietssloten,

fietstassen, motorfiets en boot sloten, biedt ABUS Mobiele beveiliging ook fietshelmen en specifiek high-end racehelmen voor professioneel gebruik. De onafhankelijke ABUS groep, die is gevestigd in Wetter/Ruhr, Duitsland, werkt wereldwijd en is marktleider in vele landen.

Reageer op dit artikel