nieuws

BBB Cycling sponsor World Tour ploeg FDJ

Onderdelen & Accessoires

BBB Cycling sponsor World Tour ploeg FDJ
De wielerploeg FDJ is bekend van onder andere Thibaut Pinot (in 2014 derde in de Tour de France en winnaar van de witte trui) en Arnaud Démare (Frans kampioen en 15 overwinningen, zie foto).

Met het binnenhalen van de Franse World Tour ploeg FDJ heeft BBB Cycling voor het seizoen 2015 opnieuw een interessante partner aan zich gebonden. BBB Cycling wordt de officiële leverancier van FDJ voor helmen. De samenwerking met professionele teams levert waardevolle testmogelijkheden voor BBB-producten en geeft toegang tot de feedback en ideeën van de profs.

BBB marketing manager Frank van Eck: “We zijn erg blij terug te zijn op het World Tour niveau. Wielerploeg FDJ, met onder andere Thibaut Pinot (in 2014 derde in de Tour de France en winnaar van de witte trui) en Arnaud Démare (Frans kampioen en 15 overwinningen), is echt een team dat in alle grote wedstrijden meestrijd. En met een aanvallende manier van rijden, een stijl die bij ons als merk past.”
Het team, onder leiding van Marc Madiot, stelt hoge eisen aan het materiaal. “Deze samenwerking is dan ook niet vanzelf tot stand gekomen”, legt Van Eck uit. “Onze producten zijn uitvoerig door de ploeg getest en vergeleken, onder andere in de windtunnel. Dat maakt ons nog trotser op deze samenwerking, die uiteraard moet gaan resulteren in nog betere producten.” De Tithon en AeroTop helmen zijn hiervan resultaten.

Ook sponsor Roompot Orange

Naast FDJ zal BBB Cycling ook het Pro-Continentale Roompot Orange Cycling team gaan ondersteunen. Van Eck: “We zijn ook erg blij met Roompot Orange Cycling als nieuwe partner. Het feit dat een flink aantal renners al bekend zijn met onze producten, vergemakkelijkt deze samenwerking. De feedback van Johnny Hoogerland bijvoorbeeld, in zijn tijd bij Vacansoleil-DCM, was altijd zeer waardevol.” BBB Cycling zal de officiële leverancier zijn van het Roompot Orange Cycling Team voor helmen, sportbrillen, verlichting, spatborden, pompen en tassen. Uiteraard met waar mogelijk een oranje tintje!
Naast FDJ en Roompot Orange Cycling team blijft BBB in 2015 ook officieel partner van: Team Wanty-Groupe Gobert, een Pro-Continentale Belgische wielerploeg, Team Synergy Baku, UCI wielerploeg afkomstig uit Azerbeidzjan, Superior Brentjens MTB Racing Team, een mountainbiketeam, onder leiding van Bart Brentjens en Team Stressless, internationaal schaatsteam rond Bart Swings.

Reageer op dit artikel