nieuws

Vittoria lanceert nieuwe wielen op beurs

Onderdelen & Accessoires

Vittoria lanceert nieuwe wielen op beurs
Directeur Theo Hekman van Handelshuis W. Rutteman heeft veel vertrouwen in het bedrijf Vittoria.

Het Italiaanse Vittoria lanceert op de Bike Motion een nieuwe reeks wielen voor racefietsen en mountainbikes. Vittoria maakt al jaren banden die in de Benelux vooral bekend zijn bij wielrenners en mountainbikers, zeker nu de oorspronkelijke ‘MTB’ benaming Geax verandert is in Vittoria.

Vittoria sponsort onder andere het Belkin wielerteam. Het heeft ook een reeks trekking banden, maar die zie je veel minder op straat. Nu zijn er dus ook vier alu wielsets en vier carbon wielsetjes voor race en vier setjes (alu en carbon) voor de MTB. Opmerkelijk is dat Vittoria voor de verdeling gekozen heeft voor de firma Rutteman. Theo Hekman, algemeen directeur verklaart: “We zijn sinds 1921 actief en zijn bekend als groothandel voor banden. Waaronder Vittoria banden.”

Gespecialiseerde dealers

De racebanden worden in de Benelux onder andere verdeeld door Shimano en Codagex en beide firma’s hebben al volop wielsets (Shimano en Mavic). Hekman vervolgt: “We hebben vertrouwen in het bedrijf Vittoria en we denken dat de Vittoria wielsets een meerwaarde hebben. De distributie gaat vooral via de after market. Geen OEM, omdat dat kan inhouden dat er prijsdruk ontstaat. Daarnaast heeft elke wielset een eigen ‘TAG’ zodat de herkomst altijd te achterhalen is.”
Vittoria heeft een eigen atelier waar de wielen gebouwd worden en die ook dient als steunpunt voor service en garantie. Hekman “We gaan met gespecialiseerde dealers werken die achter het product staan. Momenteel zijn we bezig om deze dealers te selecteren. Nogmaals: wij hebben veel vertrouwen in Vittoria en kijken er naar uit om de wielen te introduceren.”

Reageer op dit artikel