nieuws

Selle Royal zet ruim in op Slow Fit Foam

Onderdelen & Accessoires

Selle Royal zet ruim in op Slow Fit Foam
Slow Fit Foam is een visco-elastisch materiaal, dat zich naar het lichaam vormt.

Slow Fit Foam is de nieuwste innovatie van Selle Royal. Reden voor de Italiaanse zadelfabrikant om daar, samen met Kruitbosch, vol op in te zetten tijdens het Kruitbosch Bike Event. De eerste honderd dealers, die hun Selle Royal-meter in het schappenplan updaten met Slow Fit Foam, komen in aanmerking voor een handige verkooptool.

Dat is een doorgesneden zadel, waarmee aan de consument zichtbaar gemaakt wordt hoe de innovatie precies werkt. Dit zadel, twee types en een doorgezaagd zadel, wordt met speciaal bevestigingsmateriaal geïntegreerd in de SR-meter, zonder verlies van de bewuste plek in de meter. “We geven geen korting, maar een handige tool die verkoop bevorderend werkt,” zegt Alvise Sartori, Benelux manager van Selle Royal. “Het is een handig hulpmiddel waar je als retailer iets mee kunt tijdens het verkoopgesprek. We krijgen een goede respons op onze innovatie. Je ziet dat dealers echt geïnteresseerd zijn als ze iets nieuws zien.”

Langzaam herstellend

Slow Fit Foam is een visco-elastisch materiaal, dat zich naar het lichaam vormt. Het is een zogenaamd traagschuim, dat door de langzaam herstellende eigenschappen de gewichtsverdeling op het zadel verbetert, waardoor het zadel zich vormt naar de gebruiker. De Slow Fit Foam is een perfecte upsell vanaf de Classic Selle Royal range. De Slow Fit Foam zit als het ware tussen het ‘instapmodel’ en de top-gel zadels in, waardoor Selle Royal ook in dit braakliggende prijssegment een goed aanbod biedt met deze nieuwe innovatie.

VIP behandeling

Voor Sartori ging er trouwens een wereld open toen hij vorige week (en ook deze week) als exposant aanwezig was op het Kruitbosch Bike Event. “Toen ik hier naartoe kwam verwachte ik een show in een magazijn, waar we ons eigen hoekje hadden, maar dit evenement heeft veel meer het niveau van een landelijke vakbeurs dan van een huisshow. Dat is nog eens high-end. Dealers voelen zich hier als VIP behandeld. Echt heel goed,” aldus Sartori toen hij nog niet wist dat hij later de Kruitbosch Leveranciers Award in ontvangst zou mogen nemen.

Reageer op dit artikel