nieuws

Vredestein presenteert bandennieuws op Eurobike

Onderdelen & Accessoires

Vredestein presenteert bandennieuws op Eurobike
“Banden een steeds belangrijkere rol spelen bij rijcomfort en stuurgedrag als gevolg van het feit dat de carbon fietsframes steeds lichter en stijver worden,” stelt Vredestein. – Foto Vredestein

De Vredestein Classic Tour, de Fortezza Senso All Weather Tubeless Ready en de Bobcat zijn drie banden uit de serie nieuwe modellen die Vredestein dit jaar zal lanceren op de Eurobike.

“Banden een steeds belangrijkere rol spelen bij rijcomfort en stuurgedrag als gevolg van het feit dat de carbon fietsframes steeds lichter en stijver worden,” stelt Vredestein. Dit was voor het bedrijf het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Vredestein Fortezza Senso. Deze compenseert de stijfheid van het frame.

Ontwikkeld door en voor fietsers

In het nieuwe Global R&D Centre van Apollo Tyres waar Vredestein onderdeel van uit maakt in Enschede werken meer dan honderd zeer ervaren specialisten. In nauwe samenwerking met verschillende professionele wielrenners, hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Fortezza Senso.

Een compleet andere fietservaring

De nieuwe ontwerpfilosofie Sensibilità staat volgens Vredestein voor de ‘allerbeste fietservaring’. De Fortezza Senso biedt de perfecte balans tussen nauwkeurig stuurgedrag, goede grip op droge en natte oppervlakken, een lage rolweerstand en een lange levensduur. De Fortezza Senso is verkrijgbaar in twee typen en drie versies, met in totaal twintig verschillende artikelen.

Vredestein was een van de eerste fabrikanten van fietsbanden met ECE-R75 keurmerk. De Vredestein Perfect 4 Seasons, Perfect xtreme en Perfect E zijn ideaal voor E-bikes en snelheden tot 50 km/u. Daarnaast is de Vredestein Perfect E nu ook verkrijgbaar in de maat 47-622.

Tenslotte brengt Vredestein grootverpakking binnenbanden van de ‘Easy to fix’ en ‘Tubes to go’. Honderd afzonderlijk in folie verpakte ‘tubes to go’ komen in een aantrekkelijke displaydoos die ruimte bespaart en kartonnen dozen overbodig maakt. Ze zijn ideaal als reserveband om mee te nemen in het wielershirt of onder het zadel.

De Eurobike vindt plaats van 27 tot en met 30 augustus in het Zuid Duitse Friedrichshafen.

Reageer op dit artikel