nieuws

Aero-Kool schijfremblokken

Onderdelen & Accessoires

Aero-Kool schijfremblokken
De Aero-Kool is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. – Foto Kool Stop

Kool Stop heeft een nieuwe lijn hoogwaardige schijfrem blokken ontwikkeld, de Aero-Kool. De blokken vallen vooral op door hun extreem grote koelvinnen.

De Aero-Kool is verkrijgbaar in drie verschillende varianten, de D 296K voor Avid Elixer en SRAM MTB, de D 630K voor de Shimano XTR en de D 635K voor de Shimano XTR 2011. Kool Stop verwacht in de loop van het jaar het programma verder uit te breiden.

Voor de introductie van de Aero-Kool is een uitgebreid testprogramma aan de voorafgegaan. Een van de Oostenrijkse downhillers stelde dat hij het effect van de verbeterde warmteafvoer duidelijk kon merken. De koelvinnen en de schijf waren na de afdaling duidelijk warmer, maar de calliper juist niet. Hierdoor ontstond er geen oververhitting van het remsysteem en geen kokende remvloeistof.

Reageer op dit artikel