nieuws

CST sponsor van Ajax Indonesia tour

Onderdelen & Accessoires

CST sponsor van Ajax Indonesia tour
"Indonesië is een belangrijke markt voor CST", aldus directeur Jack Duis.

Ajax gaat het succesvolle seizoen 2013/2014 afsluiten met een trip naar Indonesië. CST, die dit jaar toegetreden is tot de groep sponsors van Ajax, wordt toursponsor van de reis naar Indonesië.

CST Holland directeur Jack Duis is er trots op dat CST samen met Ajax naar Indonesië gaat. “Indonesië is een belangrijke markt voor CST en we zijn enorm blij met de samenwerking met Ajax die naast de exposure voor ons merk in Europa met de goede prestaties van Ajax in de competitie en de Champions league dit jaar, nu ook veel aandacht zal genereren voor ons merk in Indonesië met deze Ajax Indonesia tour powered by CST.”

Indonesië tweede groeimarkt

Als officiële sponsor van de Tour, omarmt CST een aantal evenementen en biedt zij relaties en fans de kans om Ajax te ontmoeten. CST produceert naast fietsbanden ook onder andere autobanden en motorbanden. CST distribueert naar meer dan 170 landen en Indonesië is daarbij de tweede groeimarkt, waar binnenkort ook een eigen fabriek wordt geopend.

Schema wedstrijden

Ajax zal de eerste wedstrijd op 11 mei spelen in het Gelora Bung Karno stadion in Jakarta. De thuishaven van opponent Persija Jakarta biedt plaats aan 88.000 mensen. Vervolgens zal Ajax op 14 mei het in het Si Jalak Harupat stadion in Bandung opnemen tegen Persib Bandung.

Voetbal populair in Indonesië

Voetbal is in Indonesië zeer populair. Naar verwachting zullen ongeveer 30 miljoen mensen de wedstrijden van Ajax live op televisie bekijken. Door het grote aantal inwoners, meer dan 250 miljoen, is het bereik voor CST en Ajax enorm. Zodoende is dit een uitgelezen kans om de samenwerking van CST met Ajax ook in Azië in te zetten om de naamsbekendheid van CST verder te vergroten.

Edwin van der Sar blij met sponsoring

Directeur marketing Edwin van der Sar is verheugd dat Ajax naar Azië gaat. “Voor de ontwikkeling van onze spelers is de Ajax Indonesia Tour een heel goede ervaring. Daarnaast gaan wij met Aegon, Adidas en CST enkele maatschappelijke en commerciële initiatieven ondersteunen. Tot slot is het natuurlijk voor Ajax heel speciaal om je te presenteren aan miljoenen voetbalfans, van wie velen Ajax nog nooit live in actie hebben gezien.”

Reageer op dit artikel