nieuws

Yepp Cargo inklapbaar ‘kratje

Onderdelen & Accessoires

Yepp Cargo inklapbaar ‘kratje
De Yepp Cargo met op de achtergrond Michel Krechting (links) en Sven Willems van GMG.

GMG introduceerde in Friedrichshafen de Yepp Cargo. Een inklapbare variant op het ‘kratje’ voorop de fiets. Het idee is ontstaan omdat het parkeren van fietsen met kratjes voorop een probleem is doordat ze zoveel ruimte innemen. Een praktische en goed uitgevoerde innovatie en een nieuwe stap in de productontwikkeling bij GMG/Yepp.

Michael Krechting, directeur GMG/Yepp, licht toe hoe ze op het idee van de Yepp Cargo zijn gekomen: “Scholen verbieden fietsen met kratten voorop in de fietsenstalling. We bedachten de oplossing, een inklapbare ‘krat’ die in uitgevouwen toestand vrijwel evenveel opbergruimte biedt als een gewone krat.”

Drie varianten

De nieuwe Yepp Cargo-serie kent drie varianten. Allereerst de Cosmo-lijn. Dit is de basis, een uitklapbare ‘mand’ van E.V.A., het materiaal dat ook is toegepast in alle Yepp kinderzitjes. De Boxx-lijn heeft een specifiek materiaal als basis, namelijk hardkunststof. De Flexx-lijn ten slotte is gemaakt van het textielachtige bisonyl materiaal en heeft het lichtste gewicht.

Verschillende uitvoeringen

De drie lijnen zijn in verschillende kleuren en prints uitgevoerd. Krechting: “Ook de fabrikanten kunnen hier hun voordeel mee doen. Ze kunnen hun eigen prints en kleuren bepalen. Bij de Yepp Cargo-serie zijn twee dragers ontwikkeld die op elke fiets passen, en een systeem om de uitklapbare kratjes te bevestigen op bestaande dragers.

Reageer op dit artikel