nieuws

Winterjack Castelli Elemento 7X(AIR)

Onderdelen & Accessoires

Winterjack Castelli Elemento 7X(AIR)
Het Elemento 7X(AIR) jack 'ademt' tot zeven maal sneller dan de traditionele fietsjassen.

Sinds 1910 innoveert Castelli fietskleding voor de sportieve fietser. Het Elemento 7X(AIR) jack is daar een uitstekend voorbeeld van. De jas ‘ademt’ tot zeven maal sneller dan de traditionele fietsjassen. Handig tijdens een lange wintertocht.

De Elemento 7X(AIR) jack heeft een enorme luchtdoorlaatbaarheid. Het jack heeft ook een fantastisch stretch vermogen. 
Hierdoor kan Castelli een ‘Close-To-Body’-fit toepassen. Dat minimaliseert de hoeveelheid lucht tussen het lichaam en de jas. De fietser is sneller opgewarmd, aangezien het lichaam minder lucht moet opwarmen. Dat is een belangrijk bijkomend pluspunt.

Trapunto stiktechniek

De toegepaste techniek is geen grote hocus pocus. Het is de eeuwenoude trapunto stiktechniek die leidt tot dit resultaat. De buitenkant van dit gloednieuwe fietsjack is een wind- en waterdichte laag. De binnenkant is een fleece met microvezels. Castelli stikt deze 2 lagen aan elkaar, trapunto-gewijs. Dit creëert een unieke geribbelde structuur met ventilatiekanalen. Die zijn dermate luchtdoorlatend dat er slechts 50% van de jas met de 7X(AIR) stof bedekt wordt. Dat volstaat om de ideale temperatuur te behouden bij trainingen tussen 0° en 12°Celsius.

Waterwerend

Ook al is de buitenlaag van de jas oorspronkelijk waterdicht, vocht komt er wel door langs de ventilatiekanalen. Het jack is dus niet geschikt om mee rijden in de gietende regen. Maar de Durable Water Resistent afwerking maakt de jas wél waterafstotend en dus zeer geschikt voor de training in de winter.

Het Elemento 7X(AIR) jack is er voor dames en heren. Adviesverkoopprijs: € 300,-.

Eigenschappen

  • ‘Close-To-Body’-fit
  • Microvezel fleece aan binnenkant
  • ‘Flip-up’ kraag in Thermoflex
  • Borstzak met rits
  • Drie gemakkelijk bereikbare zakken op de rug
  • Extra zakje op de rug voor sleutels en kleingeld voorzien van rits
  • Rits aan de mouwen
  • Elastische gripper aan de onderkant houdt de jas op zijn plaats
Reageer op dit artikel