nieuws

Vredestein met nieuwe Fortezza racebanden op Eurobike

Onderdelen & Accessoires

Vredestein met nieuwe Fortezza racebanden op Eurobike
Een renner verlangt optimale feedback vanuit het stuur. Als enige onderdeel dat in permanent contact is met het wegdek, verschaft de Fortezza Senso deze essentiële informatie en dat zorgt voor aansprekende rij- en stuureigenschappen, aldus Vredestein.

Vredestein presenteert op de Eurobike (28-31 augustus) diverse nieuwe racebanden, waaronder de Fortezza Senso, de eerste band die werd ontwikkeld volgens een nieuwe ontwerpfilosofie, Sensibilità genaamd. Dankzij zijn unieke eigenschappen is deze band volgens Vredestein zeer geschikt voor de huidige generatie torsiestijve racefietsen.

Meer en meer fietsfabrikanten passen het zeer lichte en vooral bijzonder stijve koolstofvezel (carbon) toe voor de bouw van frames en andere componenten. Dit maakt de racefiets als geheel niet alleen sterk, ook de torsiestijfheid is uiterst hoog. Mede hierdoor speelt de band een steeds grotere rol voor het bepalen van het comfort en het stuurgedrag. Deze uitgangspunten vormen de basis voor de Vredestein Fortezza Senso.

Ontwikkeld voor én door wielerprofessionals

Alle kennis en ervaring van Vredestein is in Enschede gebundeld in het nieuwe Global R&D Centre van Apollo Tyres, waar meer dan honderd specialisten samenwerken. De daar opgedane know how is ook voor de ontwikkeling van fietsbanden van onschatbare waarde, aldus Vredestein. Daarnaast vindt de fabrikant de ervaringen van wielerprofessionals van groot belang. Daarom betrok Vredestein onder meer de renners van het Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team bij het testen van nieuwe compounds, en dat leidde uiteindelijke tot de Fortezza Senso.

Totaal nieuwe fietservaring

Sensibilità staat volgens Vredestein voor een zo hoog mogelijke graad in zintuigelijke fietservaring. Een renner verlangt optimale feedback vanuit het stuur. Als enige onderdeel dat in permanent contact is met het wegdek, verschaft de Fortezza Senso deze essentiële informatie en dat zorgt voor aansprekende rij- en stuureigenschappen, aldus de fabrikant: “Het is met name het stuurgevoel dat voor een ongeëvenaarde fietservaring zorgt. Bovendien biedt de Fortezza Senso veel grip, een lage rolweerstand en een lange levensduur.”

Twee bandypes, drie uitvoeringen

De Fortezza Senso is er in twee bandtypes en drie uitvoeringen, met in totaal achttien specificaties:

Tubes:

  • All Weather (23 en 25 mm)
  • Xtreme Weather (23 en 25 mm)


Vouwbanden:

  • All Weather SuperLite (23 mm)
  • All Weather (23 en 25 mm)
  • Xtreme Weather (23, 25 en 28 mm)

MTB nieuws

Ook op het terrein van MTB-banden toont Vredestein nieuws op Eurobike. Dat is allereerst de Bobcat, een allround All Mountain band, uitermate geschikt voor ruw terrein, uitdagende single trails en pittige afdalingen. De Bobcat is er in zes specificaties: als 26″, 650b en 29er (Tube Type en Tubeless Ready). De Spotted Cat, een snelle wedstrijdband voor droge omstandigheden, is er nu ook in de maat 55-622 (Tube Type en Tubeless Ready). Verder is de bekende allround draadband Desert Wolf nu leverbaar in de maat 650b.

Tour/Trek/City: ECE-R75 keurmerk voor Perfect 4 Seasons, Perfect xtreme en Perfect E

Als een van de eerste fietsbandenfabrikanten heeft Vredestein drie banden die voorzien zijn van het ECE-R75 keurmerk: de Perfect 4 Seasons, Perfect xtreme en Perfect E. Banden die in het bijzonder geschikt zijn voor E-bikes en die zijn goedgekeurd voor snelheden tot 50 km/h. Daarnaast is het matenpakket van de Perfect E uitgebreid met de maat 47-622.

Binnenbanden: nieuwe werkplaatsverpakking

Vredestein komt tot slot met een nieuwe werkplaatsverpakking, met zestig binnenbanden met gemonteerd ventiel in de matenrange 37/42-622. Deze ‘Easy to fix’ binnenbanden zijn verpakt in een handige displaydoos voor in de werkplaats.

Reageer op dit artikel