nieuws

Complete fi’zi:k assortiment bij Wolvenberg

Onderdelen & Accessoires

Complete fi’zi:k assortiment bij Wolvenberg
fi’zi:k fietsschoenen nu via Wolvenberg.

Door toevoeging van sturen, stuurpennen en schoenen aan het merkenportfolio is vanaf heden het volledige gamma van fi’zi:k bij Wolvenberg beschikbaar. Wolvenberg werd vorig jaar distributeur van fi’zi:k. In het eerste seizoen beperkte zich dit tot zadels en stuurlinten. Na de succesvolle opstart hiervan is Wolvenberg met Selle Royal tot overeenstemming gekomen om het complete fi’zi:k-gamma te distribueren in de Benelux.

De distributierechten van fi’zi:k schoenen zaten bij Rivo Sports. Deze distributeur heeft besloten om de rechten voor distributie van het schoenenmerk fi’zi:k terug te geven aan Selle Royal. Reden hiervoor zijn de slechte toeleveringen en de tegenvallende verkoopresultaten van de afgelopen jaren.

Nederlandse en Belgische markt

In 2010 werd Rivo Sports aangesteld als exclusief distributeur van de fi’zi:k schoenen in Nederland en vonden midden 2011 de eerste fi’zi:k schoenen hun weg naar de Nederlandse dealers. Eind 2011 nam Rivo Sports ook de rechten over voor distributie voor de Belgische markt.

De gesprekken van de afgelopen weken tussen Rivo Sports en Selle Royal over de toeleveringen, beschikbaarheid, verkoopprestatie en verbeteringen van de samenwerking voor de toekomst hebben niet geleid tot het voor Rivo Sports gewenste resultaat. Op basis daarvan heeft Rivo Sports besloten de rechten voor distributie van de fi’zi:k schoenen in de Benelux terug te geven aan Selle Royal.

Nieuwe productcategorie

Fi’zi:k lanceert dit jaar een nieuwe productcategorie. De profrenners van AG2R testen sinds het begin van het seizoen al de sturen en stuurpennen van dit Italiaanse topmerk. Deze nieuwe categorie, die op Eurobike officieel wordt gelanceerd, zal eveneens door Wolvenberg gevoerd worden.

Fi’zi:k specialiseert zich in de contactpunten tussen de fietser en de fiets: stuur, pedalen en het zadel. Dat in combinatie met een ontembare passie voor de fiets, maakt van fi’zi:k een uniek merk. Maar liefst acht Pro Tour ploegen gebruiken de zadels van fi’zi:k, waardoor ze dominant aanwezig zijn in het profpeloton.

Reageer op dit artikel