nieuws

Jan Janssen schakelt over op Dura-Ace Di2

Onderdelen & Accessoires

Jan Janssen schakelt over op Dura-Ace Di2
Voor de Amstel Gold Race gebruikte Jan Janssen een Venom frame en de Dura-Ace Di2 elektronische schakelgroep. Het elektronisch schakelen is de oud-wielrenner goed bevallen.

Bijna 45 jaar nadat hij Nederland de eerste zege in de Tour de France bracht, klimt wielerheld en fabrikant van racefietsen Jan Janssen nog regelmatig in de pedalen om nieuw materiaal uit te proberen. Tijdens de Amstel Gold Race reed hij zijn eerste kilometers op een hagelnieuwe Jan Janssen Venom, afgemonteerd met de nieuwe Shimano Dura-Ace Di2 onderdelengroep.

“Het Venom frame komt uit het Individual Bikes programma, met standaard specificatie, en kan dus door iedereen worden besteld. Ik was enorm te spreken over de stabiliteit en de geometrie. Voor de Amstel Gold Race heb ik er geen meter mee gereden, maar ik hoefde ook geen enkel moment aan de nieuwe fiets te wennen.” aldus een tevreden Jan Janssen.

Zijn eerste ervaringen met elektronisch schakelen waren eveneens positief: “De specialisten bij Shimano hebben mijn fiets volledig opgebouwd naar mijn wensen met Dura-Ace Di2, maar ook met fantastische PRO onderdelen. Het elektronisch schakelen werkt magnifiek, ik kan het iedereen aanraden. Ook de wielen (Dura-Ace C35) zijn een aanwinst, niet alleen lekker stijf maar ook comfortabel op slechter wegdek.”

Reageer op dit artikel