nieuws

Reactie Shimano op prijsverlaging en dealermarges

Onderdelen & Accessoires

Reactie Shimano op prijsverlaging en dealermarges

Naar aanleiding van het artikel over de verlaagde prijzen van veel Shimano producten is er een discussie ontstaan over de dealermarges (zie de weblog van Ron Haker). Wij vroegen Shimano om commentaar.

Mike Smink zegt hierover: “Bij de bepaling van de gewijzigde dealerinkoop- en adviesprijzen wordt naast de directe kosten en valutawijzigen tevens scherp geanalyseerd wat de effecten zijn voor de commerciële prijsstelling en de dealeropslag. Ook bij de prijswijziging van 1 maart jl., waarbij 2.855 producten in prijs zijn verlaagd, zijn eventuele effecten op de gecalculeerde dealermarge met bijzondere zorg beoordeeld. Uit deze analyse blijkt dat de gemiddelde opslag voor de betreffende producten ongewijzigd is gebleven. Tot deze conclusie is gekomen door het totaal van de nieuwe dealer inkoop- en adviesverkoopprijzen af te zetten tegen de oude prijzen. Uit deze berekening blijkt dat (voor de 2.577 producten die op zowel de vorige als de huidige prijslijst voorkomen) zowel de dealerinkoop- als de adviesprijs met 7,5% zijn verlaagd. Dat dit bij incidentele gevallen zowel naar boven als naar onder kan afwijken, mag hierbij duidelijk zijn.”

Reageer op dit artikel