nieuws

Sneeuwketting voor de fiets

Onderdelen & Accessoires

Sneeuwketting voor de fiets
Voor fietsers die winterse omstandigheden trotseren is de sneeuwketting voor de fiets een snelle en handige oplossing.

Er zijn al speciale winterbanden en banden met spikes voor fietsen, maar een sneeuwketting voor om de fietsband, dat was nog niet bedacht. Ontwerper Cesar van Rongen heeft eind vorig jaar een oplossing bedacht voor gladde omstandigheden: een opklikbare sneeuwketting.

De sneeuwketting was een afstuderproject voor zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Voordeel van de sneeuwketting is dat die op de bestaande band wordt ‘geklikt’, waardoor verwisselen van de band niet nodig is. De sneeuwketting bestaat uit een frame van hard plastic met metalen punten en kan makkelijk op de banden worden geklikt.

Kanariegele sneeuwketting

De sneeuwketting is uitgevoerd in fluorescerend geel, wat meteen een veiligheidsaspect met zich meebrengt. Van Rongen wil zijn werk ook beschikbaar maken voor andere vervoermiddelen, zoals rolstoelen en kinderwagens.

Het idee van Van Rongen werd eind oktober 2012 al gepresenteerd in de Witte Dame in Eindhoven. De bezoekers stonden soms in lange rijen om de uitvindingen te bewonderen op de Graduation Show, een van de onderdelen van de Dutch Design Week.

Reageer op dit artikel