nieuws

Fietsklik: slimme bagagedrager met opklikbaar bagagekrat

Onderdelen & Accessoires

Fietsklik: slimme bagagedrager met opklikbaar bagagekrat
Fietsklik introduceert op de FietsVAK 2013 een multifunctionele design bagagedrager die met één klik kan worden voorzien van een bagagekrat of tas. Op de foto van links naar rechts: Natha Wassink, Jeroen van Bemmelen en Julius Brenninkmeijer.

De jonge Nederlandse onderneming Fietsklik introduceert op de FietsVAK een innovatie die de praktische bruikbaarheid van iedere fiets sterk vergroot. De ‘Klik’ is een multifunctionele design bagagedrager die met één klik kan worden voorzien van een bagagekrat of tas. Het (opvouwbare) bagagekrat is bovendien voorzien van een hendel en wieltjes, zodat deze direct als boodschappentrolley gebruikt kan worden in de supermarkt. Zelfs een krat bier past erin.

De Fietsklik bagagedrager is een gepatenteerd ontwerp dat ontwikkeld werd in samenwerking met het Rotterdamse ontwerpbureau Spark Design. De initiatiefnemers denken dat de Fietsklik niet alleen een uitkomst is voor vrouwen en studenten die met de fiets hun boodschappen doen, maar ook voor professionals die met een laptop en aktetas naar kantoor fietsen. Gedurende 2013 zullen meer toepassingen ontwikkeld worden die op dezelfde manier aan de fiets kunnen worden geklikt.

Innovatief product
Het Fietsklik-assortiment zal vanaf 1 april leverbaar zijn. Fietsklik-directeur Natha Wassink: “Ik verwacht dat de ‘Klik’ een revolutie in fietsenland gaat veroorzaken. Dit concept is zoveel slimmer dan de reguliere fietstassen dat mensen die frequent bagage vervoeren op hun fiets snel overstag zullen gaan. Met deze vinding vervoer je zonder enig probleem enkele grote boodschappentassen op een gewone fiets. Eenmaal thuis klik je de boel los en vouw je het krat weer op. Of je laat het krat gewoon zitten, want hij is uiteraard vergrendelbaar.”

Met bierkrat achterop naar huis
Fietsklik is opgericht door de jonge ondernemers Natha Wassink, Jeroen van Bemmelen en Julius Brenninkmeijer. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de International School of Amsterdam en kwamen, na een ongelukje met boodschappen en een krat bier op de weg van de supermarkt naar huis, op het idee om een multifunctionele bagagedrager te ontwikkelen met een stevige bagagekrat voor de dagelijkse boodschappen en meer.

Samen met Spark Design in Rotterdam werd het idee uitgewerkt en doorontwikkeld tot de ‘Klik’ bagagedrager en het bijbehorende ‘Krat’. De producten worden gefabriceerd door Kunststofplus uit Naaldwijk, de logistieke afhandeling is in handen van Hageman uit Zwijndrecht. De productie van de tassen vindt plaats in Thailand.

Functionele tassen
Fietsklik introduceert op de beurs ook verschillende functionele tassen die waterresistent zijn en een mooi elegant design hebben. De ‘Klik’ bagagedrager heeft een adviesprijs van € 30,- en voor het ‘Krat’ geldt de adviesprijs van € 40,- Tassen zijn er in drie varianten: de ‘Big Shopper’, adviesprijs € 50,-, de ‘Urban Office’, adviesprijs € 60,- en de ‘Urban Explorer’, adviesprijs € 70,-.

Fietsklik is tijdens de FietsVAK in de RAI te vinden op standnummer: 08.402.

Reageer op dit artikel