nieuws

Schwalbe winterbanden met spikes

Onderdelen & Accessoires

Schwalbe winterbanden met spikes

Fietsbandenmerk Schwalbe benadrukt dat fietsen in de winter heel iets anders is dan autorijden. Het draait bij de fietser om de balans. En dan helpen alleen nog spikes op een gladde ondergrond, volgens de Duitse bandenproducent.

Een auto die op een spiegelgladde straat rijdt, verliest makkelijk aan spoorvastheid. Goede winterbanden kunnen daarbij helpen. Alleen in extreme gevallen worden sneeuwkettingen gebruikt.

Rijdt echter een fiets op een spiegelgladde straat, dan raakt de fietser vaak uit balans en valt. ‘Winterbanden’ met een speciaal lamellen profiel zoals in de autowereld gemeengoed is, helpen dan niet. Alleen een echte ‘verankering’ op de gladde ondergrond helpt echt. Banden met spikes kunnen die verankering bieden.

Spikes hebben de onderscheidende eigenschap die de balans helpt: spikes genereren zelfs op een zeer gladde ondergrond een hoog stabiel contact. IJsspeedway wedstrijden laten het echte bewijs zien.

Reageer op dit artikel