nieuws

Bioracer’s Olympic road to London

Onderdelen & Accessoires

Bioracer’s Olympic road to London
Leontien van Moorsel won in 2000 in Sydney bij de Olympische Spelen 3x goud in Bioracer fietskleding

TESSENDERLO (B) – Voor fietskledingfabrikant Bioracer begon ‘The Olympic road 2 London’ in 1996. Op de Olympische spelen van Atlanta verschenen voor het eerst Belgische en Nederlandse atleten in een Bioracer outfit aan de start van hun respectievelijke wedstrijden. Nu vijf Olympische edities verder zijn het aantal atleten die in Londen in Bioracer kleding aan de Olympische spelen zullen deelnemen niet meer op 1 hand te tellen.

The Olympic roads van Londen 2012 worden ditmaal naast de Belgen en Nederlanders ook door de Duitsers en Luxemburgers bereden in innovatieve Bioracer fietskleding. De doelstelling van Bioracer is om met hun speciaal voor Londen opgestarte ‘Project 2012’ 12 Olympische medailles te behalen.

 

Sydney 2000: Leontien van Moorsel 3 maal goud

Het magische Olympische jaar 2000 was voor Bioracer meer dan succesvol. Met drie gouden en drie zilveren medailles werd hun tweede betrokkenheid bij de OS in het Australische Sydney een ware triomf. Tijdens die editie werden er zowel op de weg als op de baan en in het mountainbiken medailles behaald.

 

Bij het ontwikkelen van de Bioracer fietskleding speelden telkenmale de specificiteit van de discipline, weg, baan en off-road, plus de plaatselijke weerscondities een belangrijke rol. De grootste Olympische zegekaper was dat jaar ontgetwijfeld Leontien van Moorsel. Zij alleen al behaalde in de Olympische disciplines bij de dames, 1e wegrit, 1e tijdrit, 1e individuele achtervolging- en 2e in de puntenkoers op de baan, alleen al een totaal van drie gouden en één zilveren medaille.

 

Naast Leontien van Moorsel haar Olympische kampioenstitels van Sydney 2000 behaalden Etienne Dewilde en Mathew Gilmore (puntenkoers) en Filip Meirhaeghe (moutainbike) toen ook een zilveren medaille in Bioracer kleding.

 

Lees meer over de technologische ontwikkelingen op kledinggebied bij Bioracer in de augustuseditie van Tweewieler.

Reageer op dit artikel