nieuws

Bio-Racer krijgt IWT-subsidie voor tijdritpak

Onderdelen & Accessoires

Bio-Racer krijgt IWT-subsidie voor tijdritpak

Het wielerkledingbedrijf uit Tessenderlo gaat samenwerken met de universiteit in Leuven om de tijdritpakken verder te optimaliseren. Speciale aandacht hierbij gaat naar het verbeteren van de aërodynamica door een uitgekiende stoffenkeuze. Door verschillende stoffen op de juiste manier te gaan combineren, wordt de buitenkant van het pak zo aangepast dat de luchtweerstand wordt verminderd.

TESSENDERLO (B) – Het wielerkledingbedrijf uit Tessenderlo gaat samenwerken met de universiteit in Leuven om de tijdritpakken verder te optimaliseren. Speciale aandacht hierbij gaat naar het verbeteren van de aërodynamica door een uitgekiende stoffenkeuze. Door verschillende stoffen op de juiste manier te gaan combineren, wordt de buitenkant van het pak zo aangepast dat de luchtweerstand wordt verminderd.

De samenwerking is met de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van KULeuven. Bio-Racer heeft hiervoor van het IWT groen licht gekregen om zijn tijdritpakken verder te ontwikkelen. Het IWT is het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. Dit overheidsagentschap ondersteunt innovatie in Vlaanderen op verschillende manieren.
Dankzij de subsidie kan Bio-Racer samen met de wetenschappers van KULeuven verder onderzoek doen op vlak van stoffen, en de pakken verder optimaliseren in de windtunnel.
Sam Ratajczak (Product Development): “Dankzij deze subsidie kan ons onderzoek naar het snelste pak nog intensiever worden uitgevoerd. De profs die we sponsoren zullen er tijdens de kampioenschappen wel bij varen, maar op termijn zullen veel van deze deze technologieën in ons kledinggamma worden gebruikt.”
Raymond Vanstraelen (CEO): “Het verschil tussen winst en verlies zit vaak in een honderdste van een seconde. Dankzij ons onderzoek naar het snelste pak blijven we onze concurrenten een stap voor, en dankzij de via het IWT verkregen subsidie kunnen we de basis leggen om onze missie, topsporters in de best mogelijke omstandigheden naar topprestaties leiden, nog meer kracht bijzetten.”
 

Reageer op dit artikel