nieuws

Barry Atsma op BRIK

Onderdelen & Accessoires

Barry Atsma op BRIK

Het nieuwe merk BRIK fietsen staat voor stijlvolle stadsfietsen met een kenmerkend kruisframe, cardanaandrijving en houten spatborden. Afgemonteerd met hoogwaardige onderdelen van de bekende merken. De eerste bekende BRIK rijder Barry Atsma maakte vorige week zijn eerste rondje op de BRIK Brut.

Het nieuwe merk BRIK fietsen staat voor stijlvolle stadsfietsen met een kenmerkend kruisframe, cardanaandrijving en houten spatborden. Afgemonteerd met hoogwaardige onderdelen van de bekende merken. De eerste bekende BRIK rijder Barry Atsma maakte vorige week zijn eerste rondje op de BRIK Brut.

BRIK fietsen heeft gekozen voor cardanaandrijving in plaats van een ketting. De cardanaandrijving werkt met haaks geplaatste tandwielen die de as en de versnellingsnaaf aandrijven. De cardanas is duurzaam. Het garandeert minder onderhoud en schoner fietsen. Ook het stalen kruisframe met dubbele verbindingen valt op. En het is oersterk. Bovendien kun je kiezen voor houten spatborden.

BRIK is er in twee uitvoeringen met de namen Brut en Sec. De Brut heeft handgemaakte beukenhouten spatborden. Deze zijn goed behandeld, zodat zij bestand zijn tegen het Nederlandse weer. De Sec is uitgevoerd met matzwarte stalen spatborden. De modellen zijn verder identiek. Beide fietsen zijn matzwart gespoten en hebben een authentiek lederen zadel en bijpassende handvatten. De Sec heeft een verkoopprijs van €799,-, de Brut kost € 879,-.

BRIK fietsen kiest voor een tweesporen beleid: de fietsen worden via internet en de vakhandel aangeboden. Eigenaar en ontwerper Wouter Eigenbrood (32) liep al tien jaar met het idee om zelf een fiets te ontwikkelen: “Ik ben al vanaf mijn jeugd gek van fietsen en heb jarenlang bij een fietsenmaker gewerkt. Ik wilde heel graag een gave stadfiets met een hoge kwaliteit maken. Met mijn prijzen zit ik redelijk aan de bovenkant van de markt maar de fietsen zijn dan ook afgemonteerd met onderdelen van Shimano, AXA en Schwalbe.

Reageer op dit artikel