nieuws

Rondom zichtbaar

Onderdelen & Accessoires

Rondom zichtbaar

Met de donkere maanden op komst wordt fietsverlichting weer een actueel thema. Het Amerikaanse bedrijf Light and Motion heeft twee producten ontwikkeld die een belangrijke verbetering aan de zichtbaarheid van de fietser geven, ook van opzij.

Met de donkere maanden op komst wordt fietsverlichting weer een actueel thema. Het Amerikaanse bedrijf Light and Motion heeft twee producten ontwikkeld die een belangrijke verbetering aan de zichtbaarheid van de fietser geven, ook van opzij.

De VIS360° is een verlichtingssetje dat op een fietshelm kan worden gemonteerd.  Het setje weegt slechts 135 gram en voor- achterlicht zijn in balans waardoor je niet voelt dat er iets op je helm zit. Het voorlicht geeft 110 lumen licht terwijl het achterlicht 4 lumen licht geeft. Daarnaast schijnen zowel het voor- als het achterlicht aan de zijkant een amberkleurig licht uit waardoor de fietser 360° rondom zichtbaar wordt. Het verlichtingssetje is oplaadbaar door middel van een mini-USB aansluiting.
 
De VIS180° is alleen een achterlicht (zie foto) maar dan wel met maar liefst 35 lumen lichtsterkte en eveneens amberkleurig licht aan de zijkant. De hoeveelheid licht, die groter is dan van menig voorlicht, zorgt voor maximale zichtbaarheid niet alleen in het donker maar ook bij alle weersomstandigheden als mist, sneeuwval en zware regen. Evenals de VIS360° is dit achterlicht oplaadbaar middels een mini-USB aansluiting.

Reageer op dit artikel