nieuws

Bike Basics verdeler Lynskey titanium fietsen

Onderdelen & Accessoires

Bike Basics verdeler Lynskey titanium fietsen

WACHTBERG (D) – Gerrit Gaastra’s Bike Basics, bekend idworx, ziet ook in Europa een duidelijke terugkeer van titanium als framemateriaal en is daarom distributeur geworden van Lynskey.

WACHTBERG (D) – Gerrit Gaastra’s Bike Basics, bekend idworx, ziet ook in Europa een duidelijke terugkeer van titanium als framemateriaal en is daarom distributeur geworden van Lynskey.

"Toen we van de mogelijkheid hoorden om verdeler van Lynskey te worden, hebben we meteen toegeslagen,“ zegt Bike Basics directeur Gerrit Gaastra. „Titanium is in onze ervaring het beste materiaal voor fietsframes en we merken momenteel een sterke groei in de vraag naar titanium frames.“

De familie Lynskey heeft als oprichter van het merk Litespeed veel ervaring met de productie van titanium frames. Ze combineren hun kennis van mogelijkheden en verwerking van het materiaal met creativiteit en staan open voor nieuwe ideeën en eisen vanuit de steeds veranderende markt.

Gaastra: “Wij zien opvallende gelijkenissen met onze eigen firma en beschouwen het merk Lynskey dan ook als een goede aanvulling op idworx. We willen het synergie effect benutten en verheugen ons op een productieve samenwerking.”

Bike Basics zal de belangrijkste frames uit de Lynskey portfolio als standaard programma aanbieden om de dealers met zo kort mogelijke levertijden te kunnen ondersteunen. Daarnaast zal echter ook custom-support geboden worden, zodat iedere Lynskey dealer zijn klanten ook maatbouw bieden kan of aparte design-wensen vervullen kan.

Reageer op dit artikel