nieuws

New Look in new pand

Onderdelen & Accessoires

New Look in new pand

WIJCHEN – Een aantal maanden geleden is Burgers Lederwaren verhuisd naar een nieuw bedrijfspand, dat vanmiddag officieel en feestelijk werd geopend. De producent van New Look fietstassen was toe aan een nieuwe locatie, als gevolg van het groeiende succes van de modieuze productlijnen.

WIJCHEN – Een aantal maanden geleden is Burgers Lederwaren verhuisd naar een nieuw bedrijfspand, dat vanmiddag officieel en feestelijk werd geopend.  De producent van New Look fietstassen was toe aan een nieuwe locatie, als gevolg van het groeiende succes van de modieuze productlijnen.

Frans Burgers, zoon van de oprichter, liet de opening van het pand over aan een zwarte labrador van de Stichting Hulphond, waarvan Burgers Lederwaren sponsor is. "Een goed doel dat veel geld nodig heeft, want de opleiding van de honden is erg kostbaar,"  aldus Burgers, die bekend maakte dat hij drie honden gaat adopteren.

Voorafgaand aan de opening liet Burgers in vogelvlucht de geschiedenis van het in 1948 opgerichte bedrijf de revue passeren en haalde daarbij regelmatig anekdotes met betrekking tot zijn vader Wim aan. "Van het begin af aan deed hij zaken met ene J. van den Kommer (Agu). Die begon dan aan de tas trekken, schopte die een keer door het kantoor heen en als de tas Jaap-proof was, zei hij: ‘ Doe er maar 500’," aldus Burgers.

Dat aantal van 500 is in de loop der jaren flink gegroeid, met als gevolg dan de noodzaak van een nieuw pand steeds groter werd. Het nieuwe bedrijfspand is logistiek handig ingedeeld, voorzien van ruime kantoren en een moderne showroom, waar de tassencollectie sfeervol gepresenteerd wordt.

Sinds vorig jaar werkt ook Frans’ dochter Laura ook in het bedrijf, waarmee de traditie van het familiebedrijf in ere gehouden wordt. "Wij zijn een bedrijf met een sterk familiegevoel en dat is ook hoe we dit nieuwe pand ingericht hebben. Want onze klanten moeten zich thuis voelen bij ons," liet Burgers weten.

Reageer op dit artikel