nieuws

Fietszadels van Velo China blijven vrijgesteld van anti-dumping heffingen

Onderdelen & Accessoires

Fietszadels van Velo China blijven vrijgesteld van anti-dumping heffingen

TAICHUNG (Taiwan) – Bij zadelproducent Velo is in Taiwan commotie ontstaan over een bericht met betrekking tot de Chinese anti-dumping regelgeving van de Europese Unie (EU), dat vorige week gepubliceerd is in een e-mailnieuwsbrief van Taiwan Bicycle Today.

TAICHUNG (Taiwan) – Bij zadelproducent Velo is in Taiwan commotie ontstaan over een bericht met betrekking tot de Chinese anti-dumping regelgeving van de Europese Unie (EU), dat vorige week gepubliceerd is in een e-mailnieuwsbrief van Taiwan Bicycle Today. 

"De EU heeft sinds 22 juni 2007 anti-dumping heffingen ingesteld op fietszadels, die oorspronkelijk afkomstig zijn China. Het tarief van 29.6% geldt voor alle zadels die vanuit China geïmporteerd worden, behalve producten die geproduceerd zijn door Cionlli, Shunde Hongli en Safe Strong Bicycle Parts. Deze ondernemingen genieten een gereduceerd tarief van 5.8%,”  aldus Taiwan Bicycle Today.

Volgens Stella Yu, president van Velo Enterprises, is het bericht zo misleidend dat het onder klanten van Velo onnodige twijfel gezaaid heeft. “Volgens het Officiële Journaal van de Europese Commissie, No. L 160 van 21 june 2007, heeft de EU anti-dumping heffingen ingesteld, maar zijn Giching Bicycle Parts en Velo Cycle Kunshan volledig vrijgesteld van deze anti-dumping heffingen, die normaal gesproken geldig blijven tot 22 juni 2012.”

De Chinese zadels van Velo zijn de enige naar Europa geëxporteerde producten die vrijgesteld zijn van anti-dumping heffingen. "Wij voelen ons genoodzaakt hierop te wijzen, om eventueel misverstanden te voorkomen en onze klanten te verzekeren dat dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over publicaties die het tegenovergestelde beweren,” aldus Yu.

In Nederland wordt Velo vertegenwoordigd door Buzaglo.

Reageer op dit artikel